Sletaće bez pomoći pilota: MiG-35 sa novom tehnologijom (VIDEO)

NovostiOnline

21. 02. 2020. u 19:46

Слетаће без помоћи пилота: МиГ-35 са новом технологијом (ВИДЕО)

Foto Arhiva VN

Najnoviji ruski lovci MiG-35 imaće mogućnost da se prizemlje u bespilotnom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već proizvedena
Najnoviji ruski lovci MiG-35 imaće mogućnost da se prizemlje u bespilotnom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već proizvedena, saopštila je pres-služba korporacije „MiG“.

„Inženjeri korporacija 'MiG' dobili su patent za sistem automatskog upravljanja letelicom prilikom sletanja. Ovaj digitalni sistem poboljšava bezbednost pilotiranja u teškim vremenskim uslovima, omogućava pilotu da automatski izvede glisadu (kliženje aviona ka zemlji u pravcu nagnutog krila) i za manje vremena. Nova tehnologija će biti primenjivana na letelicama MiG-29M/M2 i MiG-35“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora korporacije Ilje Tarasenka, planirano je da se taj sistem primenjuje kako na saremenim, tako i perspektivnim vazduhoplovnim sistemima „MiG“.

„Radovi su u toku. Jedan od glavnih prioriteta naših inženjera je bezbednost i maksimalna efikasnost primene vazduhoplovne tehnike“, rekao je Tarasenko.

Novi razvoj uključuje niz inovacionih blokova, pogona i sistema, uključujući i navigacioni i merni sistem. Prednosti sistema su već potvrđena tokom testiranja, piloti su dali pozitivne ocene, ističu iz korporacije.

MiG-35 opremljen je novim motorima, a letelice imaju mogućnost da dopunjuju gorivo u vazduhu i da preuzmu ulogu tankera.


Najnovija oprema u kombinaciji sa visokopreciznim naoružanjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka.

Korporacija „MiG“ je ranije objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.


rs.sputniknews.com


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije