Kad se rodio, majka ga je bacila u kontejner: Danas ova napuštena beba ima 29 godina i ceo svet mu se divi

Novosti online

petak, 15. 11. 2019. u 09:10

Кад се родио, мајка га је бацила у контејнер: Данас ова напуштена беба има 29 година и цео свет му се диви

YouTube

Fredi Fidžers ima 29 godina i direktor je sopstvene firme Figgers Communication, koju je osnovao još kao tinejdžer

FREDI Fidžers ima 29 godina i direktor je sopstvene firme Figgers Communication, koju je osnovao još kao tinejdžer. Danas ta firma vredi 62 miliona dolara, a to nije sve. Vlasnik je četiri patenta, a lud je za tehnologijom od detinjstva. Zahvaljujući toj svojoj ljubavi i snažnoj radnoj etici, postao je preduzetnik, inovator ali i filantrop.


Njegova priča počela je u rodnom Kvinsiju na Floridi, gde ga je majka ostavila u kontejneru brzo po rođenju. Imao je svega dva dana kada su ga udomili Nejtan i Beti Fidžers. Kada je imao devet godina, od usvojitelja je dobio prvi kompjuter na poklon i sam ga je popravio. Već sa 12 godina radio je kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je sopstvenu firmu.

Kada je Nejtanu dijagnostikovan Alchajmer, Fredi mu je pomogao - napravio mu je patike sa GPS signalom i mogućnošću dvosmerne komunikacije. Kasnije je taj program prodao za 2,2 miliona dolara. Od tih para pokrenuo je svoju firmu.


S 24 godine Figgers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim neverojatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce - uzor je u svojoj zajednici, sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune penzionerima. Ima vremena i volje za sve.


(Blic žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Raša

15.11.2019. 09:15

Bravo! U Srbiji bi do sada digao ruku na sebe ili bi završio u KPZ Kruševac. Zato je USA imperija, a mi i bratska Rusija crna rupa

Deformacije

16.11.2019. 00:26

@Raša - Odlično zapažanje.Medjutim ono što nam je zajedničko je da matorac koji vata mladu devojku dobije robiju i proganjaju ga kao zver, a žene koje dave bebe pustaju da se brane sa slobode, i onda dobiju uslovnu ili ni to. Neki zakon koji su pisale stare sudije (verovatno ljubitelji ženskih prava) kaže da je nagon za vatanjem mnogo veći zločin, od nagona da se ubije bespomoćna beba.

Зашто кварите српски језик?

15.11.2019. 21:36

Стварно "неверојатан" ум, као што је наведено у тексту.

maca

18.11.2019. 08:53

Dobri ljudi su ga podigli, vaspitali i napravili od njega uspesnog coveka, a sa velikim srcem se rodio :)