Nemačka je u šoku zbog ubistva dečaka na železničkoj stanici u Frankfurtu kojeg je jutros pod voz gurnuo 40-godišnji muškarac, afričkog porekla, a ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer prekinuo je odmor zbog kriznog sastanka sa bezbednosnim službama.

PROČITAJTE JOŠ: BRUTALNO UBISTVO DETETA: Nije mogao da spava, pušio hašiš, pa nasmrt pretukao dvogodišnjeg sina

Kako prenose nemački mediji, jutros oko 10 sati, muškarac je gurnuo i majku i osmogodišnje dete na šine. Majka se otkotrljala sa šina, ali sina više nije mogla da dohvati. Brzi voz ga je pregazio i preminuo je na licu mesta.

Napadač je pobegao, ali je ubrzo uhapšen. Policija je pokrenula istragu o ubistvu koje se dogodilo naočigled brojnih putnika na stanici.

"Prolaznici su videli nesreću, potrčali su za muškarcem koji je bežao. On je uhapšen u zoni stanice", rekla je portparolka policije.

Prema navodima nemačke policije, muškarac je afričkog porekla, verovatno iz Eritreje. On je želeo da na šine gurne i treću osobu, ali je ona uspela da se odbrani, piše "Bild".

Policija ispituje osumnjičenog. Motiv njegovog postupka nije poznat i ne postoji veza između njega i žene ili deteta.

Majka nesrećnog dečaka odvedena je u bolnicu i ona će biti ispitana.

Mnogim očevicima ovog događaja pružena je medicinska pomoć. Kako prenosi "Bild", ljudi su u trenutku prebledeli, neki su vrisnuli ili zaplakali, a nekima je pozlilo.

Pre dve nedelje na stanici u Severnoj Rajni Vestfaliji gurnuta je takođe jedna majka koju je usmrtio nadolazeći voz, a počinilac je uhapšen i optužen za ubistvo