TRAMP KRENUO U VIKENDICU: Poleteli američki lovci da oteraju uljeze

NovostiOnline

ponedeljak, 22. 04. 2019. u 10:31

ТРАМП КРЕНУО У ВИКЕНДИЦУ: Полетели амерички ловци да отерају уљезе

AP Photo, Donald Tramp

Tokom Trampove posete letovalištu Mar a Lago, morala je da se aktivira i federalna administracija koja je „oterala“ iz vazdušnog prostora privatnu letelicu
Tokom Trampove posete letovalištu Mar a Lago, morala je da se aktivira i federalna administracija koja je „oterala“ iz vazdušnog prostora privatnu letelicu.

Naime, tokom kratke posete američkog predsednika poznatom letovalištu na Palm biču u Floridi, federalna vazduhoplovna administracija izdala je privremenu zabranu letova u zoni od 10 milja iznad Mar a Laga.

PROČITAJTE JOŠ - SAD: Uslovna kazna za sumnjiva pisma Trampovoj porodici

Međutim, američke vazduhoplovne vojne snage morale su ipak da intervenišu jer je jedna privatna letelica ušla u zonu privremene zabrane letova. Dignuti su lovci F-16, pošto pilot te letelice nije reagovao na upozorenje kontrole letenja da se ne približava zoni privremene zabrane letova.

PROČITAJTE JOŠ - AMERIČKI AVIONI BLIZU GRANICE SA SRBIJOM: Šta to sejač smrti F-16 radi iznad Slavonije!? (VIDEO)

Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su ka toj letelici odmah poslati lovac F- 16 i vojni helikopter, koji su uspeli brzo da „oteraju“ nezvanog gosta.

Podseća se da je uobičajena procedura da se takve zabrane letova uvode kada američki predsednik Donald Tramp svrati u svoj risort u Mar a Lagu, a navodi se i da je samo u prvoj godini, američka avijacija presrela i oterala 73 letelice.


sputniknews.com
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije