Preduzetnica iz Kine ulaže u preporod Kumrovca

Tanjug

11. 04. 2019. u 13:07

Предузетница из Кине улаже у препород Кумровца

Kumrovec, foto I.Marinković

Jiang Ju (Yu), preduzetnica iz NR Kine, vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry, potvrdila je nameru da investira u Kumrovec

Jiang Ju (Yu), preduzetnica iz NR Kine, vlasnica pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry, potvrdila je nameru da investira u Kumrovec, rodno mesto doživotnog predsednika bivše SFRJ, Josipa Broza Tita, a nakon obilaska je izjavila da zbog svoje istorije ovo mesto u hrvatskom Zagorju ima veliki potencijal za kulturni turizam.

Želja joj je, rekla je, da u Kumrovec privuče turiste na samo iz Kine, već iz celog sveta.

Ju je u društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca, i Marija Rendulića, predsednika CSEB-a, u sredu obišla devastirani kompleks nekadašnje političke škole za koji smatra da bi bio idealan kao hotel.

PROČITAJTE JOŠ: KINESKI PREMIJER U HRVATSKOJ: Otvorićemo dijamantsko razdoblje

"Treći put sam ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovde možemo privući brojne turiste. Želim da podstaknem razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je Ju, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Kazala da još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta čija prodajna cena sada iznosi 11,9 milona kuna.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da gospođa Ju nije zainteresovana samo za zgradu političke škole, već bi u njenom nastavku gradila još jedan isti takav objekt.

Zanima je i kupovina Spomen doma u Kumrovcu, čija je vrednost procenjena na 15 miliona kuna, Titove rezidencije, lokalnog fudbalskog stadiona, a volela bi, kažu, da dobije i pristup geotermalnim izvorima.

Sve to, navodi list, potvrdio je i načelnik Šplajt i dodao da bi Kumrovec bio pretvoren u veliki turistički kompleks, u čijem centru bi bio lik Josipa Broza Tita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Duplo Golo

11.04.2019. 14:01

Gosoodja iz Kine jednim udarcem ubija tri muhe! Prva je Tito kao svetski brend, druga su objekti koje dobiva ispod cene sa turistickom infrastrukturom i treca i za nju najvaznija, a umotana u celofan, pristup i koristenje geotermalnih izvora iz kojih se crpi cist profit! Svaka cast, kad nasi slepi , balkanski tajkuni i bogatasi vole samo profit koji se zavrsava "evro na evro"!