Hilari Klinton: Neću se kandidovati za predsednika 2020.

Tanjug

05. 03. 2019. u 09:55

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton (72) izjavila je da se neće kandidovati za predsednika 2020. godine, ali je poručila da "nigde ne ide"

Хилари Клинтон: Нећу се кандидовати за председника 2020.

Foto Tanjug/Ap

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton (72) izjavila je da se neće kandidovati za predsednika 2020. godine, ali je poručila da "nigde ne ide".

Klinton je u intervjuu koji je objavila njujorška tv stanica "NJuz 12" rekla da ne planira novu kampanju, ali da to ne znači da se povlači iz politike.

"Nigde ne idem. Nastaviću da radim, govorim i zalažem se za ono u šta verujem", poručila je Klinton, koja je kao kandidat demokrata izgubila na predsedničkim izborima 2016. godine od Donalda Trampa.

Pročitajte još - Tramp: Hilari Klinton bila u dosluhu sa Rusima


Klinton je navela da je "duboko zabrinjavaju stvari koje se dešavaju u zemlji".

Kako prenosi AP, Klinton je navela da je razgovarala sa nekoliko demokratskih kandidata koji se nadmeću za nominaciju i da im je rekla da "ništa ne uzimaju zdravo za gotovo, iako postoji duga lista pravih problema i neispunjenih obećanja" Trampove administracije.

Si-En-En (CNN) je u januaru, pozivajući se na tri izvora, objavio da Hilari Klinton nije zatvorila vrata ambicijama da još jednom pokuša da se kandiduje za predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

maniks

05.03.2019. 10:01

Ova baba vise nije ni da seta kuce pored reke a ne da bude predsednik.Mesto joj je zajedno sa Olbrajtovom u neki dom za izgubljena lica.

Miso.Pec

05.03.2019. 10:27

Klintonka kaže "nigde ne idem",treba da ideš,pravo u zatvor.za sva zlodela koje ste ti i tvoj muž prevarant naparavili prvo nama a i mnogim drugima.

Alex

05.03.2019. 10:29

"Ona izgleda kao sadistička medicinska sestra u mentalnoj ustanovi" - rekao je Boris Džonson.Zna čovek da artikuliše taj osećaj kad je čovek ugleda, ima istine u tome. Nije čudo da je Tramp pobedio.