Papa javno priznao da su sveštenici seksualno zlostavljali kaluđerice

Tanjug

utorak, 05. 02. 2019. u 21:25

Папа јавно признао да су свештеници сексуално злостављали калуђерице

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja prvi put je javno priznao da su sveštenici i biskupi seksualno zlostavljali kaluđerice i poručio da je posvećen tome da se učini više u borbi protiv tog problema
Papa Franja prvi put je javno priznao da su sveštenici i biskupi seksualno zlostavljali kaluđerice i poručio da je posvećen tome da se učini više u borbi protiv tog problema.


"Da li bi trebalo da učinimo nešto više? Da. Postoji li volja? Da, ali je to put kojim smo već krenuli", rekao je papa novinarima u avionu, u povratku iz Abu Dabija.


On je naglasio da "ne čine svi tako nešto", ali da postoje sveštenici i biskupi koji to rade.

PROČITAJTE JOŠ: Papa prihvatio ostavku kardinala zbog seksualne afere


"I mislim da se to nastavlja, jer nije kao da jednom kada to shvatite, ono prestaje. Nastavlja se. I već neko vreme radimo na tome", rekao je papa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

mama

06.02.2019. 01:29

Ovaj papa je priznao mnogo toga ocemu bruji ceo svet sto do sad nije bio slucaj.Ali katolicka crkva je teska masinerija prljavih ruku i bojim se da ce ga ubiti.

w

06.02.2019. 13:08

i ? dace smradina ostavku ? neko ce na robiju ? zabole nekog za "priznanje" ...svet je sastavljen od gomile bolesno trpeljive stoke i nesto malo sakala koji istu tu stoku mrcvare, ljudi nema odavno