“SKROMNO”: Sveštenik od vernika traži da mu kupe avion (VIDEO)

Novosti online

30. 05. 2018. u 18:15

Američki evangelistički sveštenik Džesi Duplantis pozvao je svoje vernike da prikupe 54 miliona dolara kako bi mogao da kupi privatni mlaznjak — četvrti po redu

“СКРОМНО”: Свештеник од верника тражи да му купе авион (ВИДЕО)

Twitter FORTUNE ‏Verified account@FortuneMagazine

Američki evangelistički sveštenik Džesi Duplantis pozvao je svoje vernike da prikupe 54 miliona dolara kako bi mogao da kupi privatni mlaznjak — četvrti po redu.


Postoji anegdota u kojoj je pokojni patrijarh Pavle, kada je video luksuzne limuzine u kojima vladike dolaze na sabor SPC, uzviknuo: „Sreća te ste se zavetovali na skromnost!“


U hrišćanstvu se na luksuz ne gleda sa odobravanjem u skladu sa rečima Isusa Hrista da će pre kamila proći kroz iglene uši nego bogataš kroz rajska vrata. Međutim, šta ako se luksuz koristi u slavu Božiju, ili ako je to opravdanje za život u luksuzu?Tako se Džesi Duplantis, evangelistički propovednik iz američke savezne države Luizijane, dosetio kako da se domogne novog aviona. Duplantis, koji propoveda putem televizije (za takve propovednike u Americi postoji naziv televangelisti), zatražio je od svojih sledbenika da prikupe 54 miliona dolara kako bi mogao da kupi novi mlaznjak.


„Znate da sam u svom životu posedovao tri različita mlaznjaka i da sam ih koristio i koristio, sve dok ih nisam iskoristio u ime Božje“, rekao je Duplantis.


Problem sa tim avionima bio je, prema Duplantisovim rečima, to što su morali da sleću na više mesta kako bi dopunili gorivo. Međutim, ukoliko vernici usliše njegovu molbu i prikupe tražena sredstva, Duplantis bi kupio „Falkon iks“, sa kojim bi izbegao dodatne troškove zbog sletanja kako bi dopunio gorivo.„Zaista verujem da Isus, kada bi danas hodao zemljom, ne bi jahao magarca, već bi leteo avionom propovedajući Jevanđelje širom sveta“, rekao je Duplantis u video-obraćanju.


Duplantisovo obraćanje objavljeno je nakon što je jedan drugi televangelist, Kenet Koplend iz Teksasa kupio mlaznjak „Galfstrim 5“ za 36 miliona dolara.


Njih dvojica su nedavno, u Koplendovom programu, branili svoje stavove o posedovanju privatnih mlaznjaka rečima da su komercijalne avio-kompanije prepune demona koji stoje na putu njihovih prebukiranih rasporeda.


(rs.sputniknews.com)


— FORTUNE (@FortuneMagazine) May 30, 2018

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Gospodin Popara

30.05.2018. 18:34

Kupili bi i naši episkopi i vladike, ali su se zavetovali na skromnost. Zadovoljni su mercedesima

Eto

31.05.2018. 10:27

@Gospodin Popara - Kad se sprdaju s njegovim katolicima on se doseti kako da to preokrene.

PG-CG

30.05.2018. 19:30

@Gospodin Popara, sjajan komentar, dostojan one anegdote na koju su nas Novosti podsjetile... zapravo, nastavak te simpatične, ali i brutalne, anegdote... Komplimenti!

баунти

30.05.2018. 21:16

А људи се онда чуде што је све мање вјерника...

Nostradamus

31.05.2018. 11:19

Njega potpuno razumem, jer covek zivi bogovski, ali ove njegove vernike ne shvatam uopste. Koliki IQ trebas da imas pa da shvatis cilj religije?.

вучко

31.05.2018. 12:12

Још му требају платити пуф да се редовно олакша,чова паметан а народ диби-дус.

Сизиф

31.05.2018. 22:18

"Њих двојица су недавно, у Коплендовом програму, бранили своје ставове о поседовању приватних млазњака речима да су комерцијалне авио-компаније препуне демона који стоје на путу њихових пребукираних распореда."Саклони, Господе...