Timošenkova: Porošenku treba odseći ruku

Tanjug

14. 10. 2017. u 20:29

Тимошенкова: Порошенку треба одсећи руку

Foto Tanjug / AP

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko crpi novac iz državnog budžeta pomoću fiktivnih ugovora za snabdevanje oružanih snaga
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko crpi novac iz državnog budžeta pomoću fiktivnih ugovora za snabdevanje oružanih snaga, izjavila je na televiziji „Njuz 1“ poslanica Vrhovne rade Julija Timošenko.

Timošenkova se požalila da se Porošenko ponaša „krajnje cinično“ kada se, dok ruča sa vojnicima, hvali kako se ukusno kuva u njegovoj kući, a pri tome pere ogromna sredstva iz budžeta navodno za potrebe vojske.

Ona je takođe komentarisala izjavu predsednika o borbi protiv korupcije. On je nedavno obećao da će „otkinuti ruke“ krivcima za podmićivanje u Ministarstvu odbrane. Timošenkova smatra da bi Porošenko, pre svega, trebalo da odseče ruku samom sebi.

„Kada sam čula da će on odseći ruke svim korumpiranim zvaničnicima u vojsci, pomislila sam kako će on bez ruku nastaviti da pravi takve ugovore“, naglasila je ona.

„Možda je on kao zmaj iz bajke, kojem kada odrube jednu glavu na njenom mestu izraste druga glava. Tako je i kod nas sa rukama odsečenim za korupciju. Prvo mora predsedniku da se odseče ruka“, izjavila je poslanica.

PROČITAJTE JOŠ: DNR: Devetsto stranih najamnika bori se na strani Kijeva

Timošenkova je ranije saopštila da će 2019. godine učestvovati na predsedničkim izborima u Ukrajini kako bi „zemlju postavila na noge“.(sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

piksi

15.10.2017. 15:11

krvožedna vatikanska banda lopova i ubica-uništili su svoju domovinu zarad vlasti i rusofobije