BELI MEDVEDI KAO ATRAKCIJA U HOTELU: Trebalo bi da su na Severnom polu - umesto toga, turisti u Kini uživaju u pogledu iz soba (VIDEO)

Tanjug

13. 03. 2021. u 12:46 >> 13:04

U GRADU Harbinu, prestonici provincije Helongđiang na severoistoku Kine, otvoren je hotel čije sobe i terase gledaju na ograđeni prostor sa belim medvedima.

БЕЛИ МЕДВЕДИ КАО АТРАКЦИЈА У ХОТЕЛУ: Требало би да су на Северном полу - уместо тога, туристи у Кини уживају у погледу из соба (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Organizacije za zaštitu životinja odmah su izrazile nezadovoljstvo i osudile zloupotrebu životinja.

Na video snimcima se vidi da je životni prostor ovih ugroženih životnja bez leda, koji je deo njihovog prirodnig okruženja kao i da je ograđeni prostor u kojem medvedi žive osvetljen snažnim reflektorima koji se nikada ne gase.

Organizacije za zaštitu životinja apelovale su na goste i putnike da ne odsedaju u tom hotelu koji profitira na "mučenju životinja", preneo je londonski dnevnik Gardijan.

- Belim medvedima je mesto na Severnom polu, a ne u staklenom kavezu bez leda, posebno ne u hotelu - poručila je jedna aktivistkinja.

- Panoramski zatvor za polarne medvede. Zar i dalje ne shvatamo šta znači okrutnost prema životinjama? - zapitao se jedan novinar.

Naučnici predviđaju da će polarni medvedi potpuno nestati do 2100. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)