NESTVARNA POJAVA: Iz jezera “izronio” legendarni prastari grad (VIDEO)

Novosti Online

petak, 09. 08. 2019. u 10:41

НЕСТВАРНА ПОЈАВА: Из језера “изронио” легендарни прастари град (ВИДЕО)

Print screen Youtube

Dok je iznad istočnog dela jezera Hongze fotograf Ćen Kai snimao brodove, primetio je da se na horizontu pojavljuju prastare kineske građevine
NA jezeru Hongze u Kini nastao je zanimljiv snimak koji je stvorio nedoumicu jednom fotografu, ali i svima koji su pogledali video-snimak, da li je reč o čudu ili je ipak u pitanju fatamorgana?

Pročitajte još:
Amerikanac na Aljasci pronašao vremensku kapsulu iz SSSR-a (FOTO)

Dok je iznad istočnog dela jezera fotograf Ćen Kai snimao brodove, primetio je da se na horizontu pojavljuju prastare kineske građevine, prenosi People's Daily.

Odjednom su se pojavili obrisi nekadašnjeg grada, zgrade, drveće, a na snimku se vidi i vetrenjača. I tu ništa ne bi bilo sporno da taj grad stvarno postoji u blizini.

Pročitajte još:
Očekuje nas spektakl na nebu, ali bi jedna činjenica mogla da umanji doživljaj, evo i zašto

Inače, snimak je nastao prošle nedelje, a neposredno pre njega padala je kiša, pa se vazduh pročistio i otkrio skroz novi prizor.

Kustos lokalnog muzeja rekao je da se ovaj prastari grad pojavljivao i pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Ovakva pojava naziva se fatamorgana. Reč je o atmosferskoj i optičkoj pojavi koja nastaje zbog prelamanja svetlosti u atmosferi različite temperature. Zbog toga se ponekad čini da se neki objekti, iskrivljeni ili uvećani, nalaze iznad tla ili površine vode.

Ipak, korisnici društvenih mreža danima govore o legendarnom kineskom gradu koji je postojao na obalama ovog jezera pre više hiljada godina.

(b92.net)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)