Posle 30 godina najzad otkriveno zašto su Simpsonovi žuti

Novosti online

nedelja, 17. 06. 2018. u 12:18

После 30 година најзад откривено зашто су Симпсонови жути
Jedan od producenata ''Simpsonovih'' otkrio je odgovore na neke od najvećih misterija - zašto je porodica žuta kao i zbog čega stanuje baš u Springfildu
Jedan od producenata ''Simpsonovih'' otkrio je odgovore na neke od najvećih misterija - zašto je porodica žuta kao i zbog čega stanuje baš u Springfildu

Naime, Majk Ris, koji na kultnoj seriji radi od početka njenog emitovanja od 1989. godine, sad je izdao knjigu "Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons", u kojoj daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće postavljali.

Zašto su žuti

Ris kaže kako je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano. Boju za originalne likove Met Grejninga pronašao je bivši animator šoa, a Ris je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje deca u seriji imaju. "Bart, Lisa i Megi nemaju uopšte kosu, odnosno nema uopšte linija koje odvajaju njihovu kožu od kose, pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža", rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ - Simpsonovi oborili rekord po broju epizoda usred kontroverze o seriji

Zašto žive u Springfildu


Ris u knjizi kaže kako je ime grada pozajmljeno iz sitkoma '' Father Knows Best'' iz pedesetih godina prošlog veka, a Grejning ga je odabrao zbog generičnosti. Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada.

"Springfild ima okean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfild tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti sneg pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu", piše. "To postavlja pitanje: Na kojem je Springfild planeti?", dodaje on.

Zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici

Fanovi serije naviknuti su na špicu, ali mogli bi se iznenaditi zbog čega je tako. Ris objašnjava da su, kad je šou prvi put prikazan, gledaoci prvo videli samo prvi deo reči - The Simps, pre nego što je otkriven ostatak. "Prvo vidite prvi deo reči - The Simps - pre nego što se pokaže ostatak. Pa što? Pa, Simps je skraćeno za simpletons - za glupe ljude - poput onih koje ćete videti u seriji", napisao je on.

Kako su dobili imena

Homer i Mardž dobili su imena po stvarnim ljudima - tvorac Met Grejning koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fiktivni sitkom par. Lisa i Megi dobile su pak imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija - od anagrama reči "brat" (derište).

(Index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

diskretan šarm izbezumljenja

12.07.2019. 10:42

@Posten od rodjenja - kod njih nema tajni, crtani po Simpsonovima