Milijarder želi da ga ubiju kako bi prebacili njegov mozak na kompjuter

Novosti Online

subota, 17. 03. 2018. u 22:28

Милијардер жели да га убију како би пребацили његов мозак на компјутер

Print screen Youtube

Predsednik kompanije Y Combinator iz SAD platio je “kaparu” od 10.000 dolara za svoj večni dom u virtualnoj arhivi umova preduzeća Nectome
AMERIČKI milijarder iz Silikonske doline Sem Altmen jedan je od 25 ljudi koji se nalaze na listi čekanja za eutanaziju kako bi njihov mozak jednog dana mogao biti sačuvan na kompjuteru.

Pročitajte još:Valerij Spiridonov: „Ovo nije šou o skupoj eutanaziji“!

Predsednik kompanije Y Combinator platio je “kaparu” od 10.000 dolara za svoj večni dom u arhivi umova preduzeća Nectome, a kako bi dospeo tamo mora da bude bukvalno ubijen.

Živi mozak “budućih besmrtnika” bi trebalo da bude balzamovan kako bi možda, u budućnosti, mogao da bude simuliran u digitalnom svetu. Dobrovoljac bi bio zakačen za mašinu koja ubrizgava specijalnu hemikaliju za balzamovanje u telo, što bi ga, naravno, ubilo.

Pročitajte još:Mozak posle 13. godine više ne proizvodi neurone za pamćenje


- Iskustvo korisnika ove usluge bi bilo slično kao prilikom eutanazije – objašnjava jedan od osnivača Nectome-a Robert Mekintajer, napominjući da je proces “100 posto fatalan”.

U ovom preduzeću tvrde da će biti moguće da na ovaj način “zamrznu” mozak i sačuvaju neurone, sinapse, pa čak i uspomene.

Koliko god ludo zvučalo slične ideje već neko vreme kruže među naučnicima, a predviđa se i da će prebacivanje mozga na “cloud” biti moguće za 50 godina.

(mashable.com/nypost.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Michael

18.03.2018. 10:40

moze za male pare da to uradi u Albaniji kod poznate klinike zuta kuca. nasli bi kuciste I za njegovu glavu