Prosečan korisnik je u 2018. proveo više od mesec dana na svom pametnom telefonu

Novosti Online

04. 01. 2019. u 23:33

Ukoliko vas ovi brojevi plaše, spas se, ironično, nalazi među brojnim aplikacijama koje prate vaš rad na pametnom telefonu i koje će vas upozoriti ako preterate

Просечан корисник је у 2018. провео више од месец дана на свом паметном телефону

Depositphotos

Tokom 2018. godine prosečan građanin proveo je na svom pametnom telefonu i tabletu čak 36 dana.

To su rezultati istraživanja “eMarketer“ i odnose se na Sjedinjene Američke Države, ali se ova statistika lako može kopirati na Evropu pa čak i ostatak sveta.

Prosečan stanovnik SAD-a dnevno potroši 2 sata i 23 minute koristeći pametni telefon. Ako se na to dodaju tableti i drugi uređaji, onda dobijemo rezultat od 3 sata i 35 minuta dnevno, što je 36,4 dana godišnje.

Uzevši u obzir da je ovo samo prosek, pojedinci čiji posao zavisi upravo od pametnih telefona ili je usko vezan za njega imaće veći broj sati, prenosi “Android Authority“.

Ukoliko vas ovi brojevi plaše, spas se, ironično, nalazi među mnogobrojnim aplikacijama koje prate vaš rad na pametnom telefonu i koje će vas upozoriti ako preterate.

Takođe, mnoge poznate aplikacije kao što je Jutjub (YouTube) imaju opciju upozorenja da je vreme korišćenja telefona prekoračeno, a koju sami možete podesiti.

(Izvor: Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije