Turistička organizacija Republike Srpske (TORS)šestu godinu zaredom promovisaće najzanačajniju ponudu i destinacije Srpske od 15. do 19. januara na sajmu turizma u holandskom gradu Utrehtu.


I ove godine promociju na ovoj sajamskoj manifestaciji TORS realizuje uz podršku i partnerstvo Predstavništva Republike Srpske u Belgiji, saopšteno je iz TORS-a.


Na štandu TORS-a svoju turističku ponudu predstavlja i Turistička organizacija grada Banjaluka, kao i turistička agencija "Cepter pasport".


Turisti iz Holandije poslednjih godina pokazuju veliko interesovanje za destinacije u Republici Srpskoj, a najveće interesovanje gosti pokazuju za prirodne lepote i aktrakcije Srpske, avanturističke sportove - planinarenje, biciklizam, rafting, uz potpuni boravak u prirodi, imajući u vidu da su Holanđani veliki ljubitelji kampovanja, navodi se u saopštenju.


Pročitajte još: Predstavljena turistička ponuda Republike Srpske u Novom Sadu


Boravak na destinaciji koriste i za uživanje u gradskim turama, ali i dobroj gastronomskoj ponudi, te je TORS iskoristio priliku da u okviru promocije na štandu, održi i prezentaciju enogastronomske ponude najkvalitetnijih proizvoda Srpske.


Tokom trajanja sajma biće održan veliki broj sastanka sa predstavnicima turoperatera i agencija, kao i predstavnicima medija.