MILORAD Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, ima podršku dve trećine poslanika u Narodnoj skupštini RS, u kojoj će se u četvrtak održati posebna sednica na temu pokretanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa RS u Predsedništvu BiH.

Naime, pošto su Dodika, u utorak, preglasala druga dva člana Predsedništva BiH - Komšić i Džaferović, prilikom odlučivanja o zaključcima o Pelješkom mostu, tražeći da Hrvatska odmah prekine sa radovima, Dodik je proglasio odluku destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritoriju sa koje je izabran. Zato će o njoj odlučivati Narodna skupština RS.


PROČITAJTE JOŠ: Sednica Predsedništva BiH u Sarajevu. Zaustavlja se gradnja Pelješkog mosta?

- Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije, bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član ili hrvatskim delegatima u istom telu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka Predsedništva neće imati učinka - piše u Ustavu.

Vladajuća koalicija u Narodnoj skupštini RS ima potrebnih 56 ruku kao dvotrećinsku većinu, a da su spremni da podrže Dodikovu inicijativu o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa, potvrdili su i u opozicionom PDP.

Šef Kluba poslanika PDP u NSRS, Perica Bundalo, kaže, za "Novosti", da će Klub poslanika PDP podržati Dodikovu izjavu o vitalnom interesu Srpske.

- Mi ćemo kao partija podržati ovu Dodikovu inicijativu i predlog. Mislim da na pitanju vitalnog interesa Srpske, treba da zanemarimo naše dnevnopolitičke razlike - kaže Bundalo, i dodaje da će PDP na sednici predložiti i određene zaključke koji će ići u pravcu rešavanja sporova koje BiH i RS ima sa Hrvatskom, a tiču se odlaganja radioaktivnog otpada na lokalitetu Trgovska gora, liniji razgraničenja oko reke Une i položaja Srba u Hrvatskoj.

S druge strane, u opozicionom SDS kažu da oni neće podržati Dodikovu inicijativu.

- Mislimo da Republika Srpska ima mnogo nerešenih pitanja sa Hrvatskom, a pogotovo je sraman njihov odnos prema proteranim Srbima i zbog toga mi ne možemo podržati ovakvu inicijativu, kaže, za "Novosti", Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

Predsedništvo BiH usvojilo je u utorak na sednici sa dva glasa za i jednim protiv zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac. Za zaključak su glasali Komšić i Džaferović, a protiv je glasao Dodik.

SPORNE NAMERE

IZ Republike Srpske je poručeno da je ovakav potez Džaferovića i Komšića došao u danu kada je u Hrvatskoj konačno potpisan ugovor za izgradnju mosta na Savi u Gradišci.

- Šefik Džaferović i Željko Komšić su na sednici Predsedništva odlukom da se zaustavi izgradnja mosta na Pelješcu, pokušali da naprave subverziju ne bi li Hrvatska povukla svoj potpis o izgradnji mosta na Savi ili počela da pravi probleme u njegovoj realizaciji - poruka je iz Republike Srpske.


PROČITAJTE JOŠ: Komšić i Džaferović izigravaju javnost

KOLIKA JE VAŽNOST UGOVORA POTPISANOG U ZAGREBU

MOST NA SAVI POSLE SEDAM GODINA

POTPISIVANjEM ugovora u utorak u Zagrebu o izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, konačno je nakon sedam godina privedena kraju priča o realizaciji ovog projekta. Izgradnjom ovog mosta konačno će se auto-put Banjaluka - Gradiška spojiti na auto-put Zagreb - Beograd. Most će graditi Konzorcijum koji čine "Integral inženjering" a.d. iz Laktaša, "Đuro Đaković montaža" d.o.o. i "Zagreb montaža" d.o.o. Vrednost radova je 19,54 miliona evra bez PDV, a izgradnju mosta ravnopravno finansiraju BiH, odnosno RS i Hrvatska.

Most će biti dug 426 metara, a širok 22,6 metara i imaće po dve kolovozne trake u svakom smeru. Planirano je da nakon završetka mosta budu izgrađeni i odvojeni granični prelazi, a kada svi radovi budu gotovi biće omogućen brži protok ljudi i roba, kao i normalno odvijanje života u Gradiški.

- Izvođači imaju rok od 105 dana uvođenja u radove i nakon toga 30 meseci da se izgradnja okonča. Nadamo se da će radovi proteći bez teškoća i da ćemo izbeći probleme koje smo imali na mostu kod Svilaja, rekao je za "Novosti" Igor Pejić, sekretar minstarstva transporta i komunikacija BiH.

Dušan Topić, direktor "Autoputeva RS" kaže, za "Novosti", da se na momente činilo da je realizacija ovog projekta nemoguća misija, ali da je na kraju prevladao razum i potreba za spajanjem i zajedničkim razvojem.

- Bez puteva i mostova nema ni napretka. Kakav i koliki će taj napredak biti, videćemo kada most bude izgrađen - rekao je on, i dodao da će od mosta, osim šire zajednice, korist imati i "Autoputevi" RS, jer se očekuje da će most uticati na povećanje prihoda od putarina.

Inače, prilikom izgradnje mosta Hrvatska već gradi pristupne puteve oko mosta sa svoje strane kojima će se ići prema auto-putu Zagreb - Beograd. Vrednost ovih investicija je 50 miliona evra.