Pop pao u prodaji eksploziva, na primopredaju poveo svoju decu!

O. MATAVULj

četvrtak, 04. 07. 2019. u 12:10

Поп пао у продаји експлозива, на примопредају повео своју децу!

Hapšenje sveštenika Bojana Glišića Foto MUP Republike Srpske

Pravoslavni sveštenik Bojan Glišić (38) iz Dabrobosanske mitropolije, uhapšen u BiH u akciji "Lotika" sa dva kilograma različitog eksploziva. Oružje dao prikrivenim policajcima. Neko vreme je bio praćen

BOJAN Glišić (38), pravoslavni sveštenik Dabrobosanske mitropolije, uhapšen je u okviru policijske akcije "Lotika" zbog sumnje da je trgovao eksplozivom i oružjem. U pretresima objekata koje je koristio, policija je pronašla i zaplenila oko dva kilograma različitog eksploziva, kao i druga eksplozivna sredstva.

Kako saznaju "Novosti", pop Glišić je uhapšen nakon što je prikrivenim istražiocima MUP RS prodao eksploziv! Da šok bude još veći, Glišić je na primopredaju poveo i svoju decu, koju je koristio kao paravan za nelegalne poslove. Inače, Glišić je oženjen i ima troje dece.

PROČITAJTE JOŠ: Sveštenik i veroučitelj "pali" sa 27 kg "skanka": Uhapšen u ženskoj odeći!(FOTO)

- Istražioci su određeno vreme pratili sveštenika, jer su imali informacije da se bavi nedozvoljenom trgovinom oružjem i eksplozivom, koje je uglavnom prodavao na području Federacije BiH. Razlog tome verovatno leži u činjenici da je dugo službovao u Zenici, pre nego što je prebačen u crkvu u Borikama kod Rogatice - kaže izvor blizak istrazi.

Nakon prikupljanja dokaza, isplanirana je akcija "Lotika" u okviru koje su prikriveni istražioci MUP RS uspeli da stupe u kontakt sa sveštenikom Glišićem, glumeći zainteresovane kupce. Dogovorili su se o kupoprodaji, a onda su se sastali na unapred ugovorenoj lokaciji. Čim je istražiocima prodao eksploziv, svešteniku su stavljene lisice na ruke.

- Mimo činjenice da je svešteno lice švercovalo eksplozivom istražioce je još više šokiralo to što je Glišić na primopredaju došao sa decom, koju je vozio u istom automobilu sa smrtonosnim napravama - kaže izvor blizak istrazi.

Mirna Miljanović, portaparol MUP RS, kaže da su akciju "Lotika" sproveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Sarajevu.

- Akcija je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstava, kao i vatrenog oružja. Tokom dana izvršeni su pretresi na dve lokacije u Rogatici i jednoj u Višegradu i slobode je lišen B. G. - rekla je Miljanovićeva.

Ona kaže da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- U pretresima su pronađena i zaplenjena dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, rasprskavajuća mina usmerenog dejstva, takozvani MRUD, više municije različitog kalibra, više SIM kartica i mobilnih telefona - ističe Miljanovićeva.

Ona pojašnjava da je osumnjičeni sproveden na kriminalističku obradu nakon koje će biti predat u nadležnost Tužilaštva.

PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA

TOKOM akcije "Lotika" policija je pretresla, kako prenose mediji, Glišićev automobil i parohijski dom u Borikama, gde je prebačen da radi pre nekoliko meseci. Pripadnici MUP pregledali su navodno i kuću njegovih roditelja u Višegradu. Inače, celu operativnu akciju realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Nenad

04.07.2019. 22:36

Besna kola mantija eksploziv sverc komerc i na kraju da mu poljubimo i ruku ? Pa ja verujem, a oni idu u skolu da nauce da veruju verovatno sto su nevernici.

esb-puerto@arcor.de

04.07.2019. 22:36

kao nacija skrenuli smo sa moralnog puta po mnogim poljima.. Najgore u svemu jeste to , što nas ne grize savest i što nemamo moralni osečaj za krivicom. To što gledamo isključivo profite , spremni da to bude i na štetu drugix , pokazatelj je da nam nacija tone sve dublje u propast .. Krst se ne nosi za druge.

Iva V.

05.07.2019. 08:14

@esb-puerto@arcor.de - Svaka cast za odgovor ... koncizan, jasan ... !U tome je upravo cela istina !! Moj iskren pozdrav vama ... Iva

Huso

05.07.2019. 08:59

@Bošnjak - Da mi, ljudino moja gledamo u svoje dvorište. Ni nasi nisu bolji, pa što navlačit bijedu na ovog ovdje? On je , na žalost, sam sebi bijedu napravio, djecu i zenu obruko. Zao mi je svakoga iksana koji s puta skrene.

Šumadinac BRE

04.07.2019. 23:50

Tuga... Sramota...Ima li ikakvih kontrola unutar crkve ? ili je sve prepusteno slucaju ???

Svasta

05.07.2019. 00:20

Boze, u kakvom vremenu zivimo? Znamo da su svestena lica samo ljudi, sa svim dobrim i losim osobinama covjeka, ali da pop trguje sa eksplozivom i oruzjem, to se ne susrece svaki dan.

Biljana

05.07.2019. 00:50

E, a objasnjenje fantasticno.... verovatno zato sto je dugo radio u Zenici !!! Nije do grada, do coveka je !!! Sramota, sramota, sramota. I bruka.

Gospodin

05.07.2019. 02:19

Ovo svakako nije za pohvalu,ali nije ni za osudu...Šta rade vehabije i islamski fundamentalisti po Bosni i kad će oni da se nađu iza rešetaka?O tome se ćuti...A što se tiče braće kritičara iz Srbije samo nek ste zdravo...

Dejan

05.07.2019. 11:06

@Gospodin - Pa samo Srbe jure i istrebljuju, Srbima oružje oduzimaju itd...

Stevo

05.07.2019. 05:07

Sad ce vladika jos i da ga unapredi u cin prote. Tako je to u crkvi. Ovde u Torontu nas pop krao pare i vladika ga nagradio i pored toga sto su ga kamere snimile i postoje video dokazi. Sada je glavni staresina crkve i licni sekretar vladike.

Danilo

05.07.2019. 05:29

Ozbiljno upozorenje odgovornim ljudima u SPC. Hitno poostriti kriterijume zaprijem novih mladih sluzbenika u SPC. Slucaj u Patrijarsiji, ovaj slucaj opisanu gornjem clanku i jos mnogo drugih kriminogenih dogadjaja u SPC, upucujena na zakljucak da je dosta povrsnosti pri regrutaciji kadrova u SPC. Kakodrugacije objasniti da svesteno lice trguje oruzjem ili da uzima taoce i to usamoj Patrijarsiji ili da se bavi nastranim bludnim radnjama???

Милутин

05.07.2019. 06:00

Свештеник који узме оружје у руке не може бити више свештеник! Он, можда, није пуцао али га је свесно давао онима који би га употребили а то је исто као да га је и сам употребио. Његово службовање у цркви је завршено!

Анти Антифа

05.07.2019. 06:39

Није трговао. Спремао народ на одбрану

nadnacionalni ateista

05.07.2019. 08:33

Nije on ni prvi, a bojim se ni posljednji pop koji je pomiješao barut i kandilo........

Popa Pomilotiga, iz Niš

05.07.2019. 09:49

Ne treba na ovo da reagujemo, neka ga kazni Bog, ionako je sve to Božja volja.