Višković Palmeru: Vlada RS za saradnju sa svim partnerima

Tanjug

subota, 15. 06. 2019. u 17:41

Вишковић Палмеру: Влада РС за сарадњу са свим партнерима

Foto Moja Hercegovina

Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom
Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom o političkim, ekonomskim i bezbednosnim temama s osvrtom na migrantsku krizu, saopšteno je iz Vlade RS.

Fena prenosi da je Višković istakao da je vlada u Banjaluci opredeljena za saradnju sa svima na partnerskim odnosima i da su sve vladine službe otvorene i na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima.

On je ocenio da neformiranje Saveta ministara BiH i Vlade Federacije BiH ima negativne posledice za sprovođenje neophodnih reformi i aktivnosti, pre svega u ekonomskom sektoru.


Višković je predstavio prioritetne aktivnosti koje Vlada RS sprovodi po pitanju unapređenja privrednog ambijenata, privlačenja investicija, podrške realnom sektoru, a sve sa ciljem povećanja zarade radnika i radnih mesta.

Takođe, istaknuto je da je u paralamentarnu proceduru ovih dana upućeno 38 zakonskih rešenja koja se odnose na podršku, olakšice pri ulaganju i zapošljavanju u realnom sektoru, kao i da je među zakonskim rešenjima i Zakon o podsticajima koji ima podršku privredne zajednice i sindikata.

Na sastanku je rečeno i da su kompanije iz SAD zainteresovane za ulaganje i poslovanje u RS, kao i da firma NCR, koja tu već radi i zapošljava, ima pozitivna iskustva, dodaje se u saopštenju iz Vlade RS.