PROSLAVA DANA BANjALUKE: Ponosni na glavni grad Srpske

O. Matavulj

ponedeljak, 22. 04. 2019. u 20:37

ПРОСЛАВА ДАНА БАЊАЛУКЕ: Поносни на главни град Српске

Svečano u Banskom dvoru,Foto A. Čavić

Brojnim manifestacijama Banjaluka u ponedeljak proslavila Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma. U Banskom dvoru organizovan svečani prijem za delegacije iz 15 gradova

BROJNIM manifestacijama Banjaluka je u ponedeljak proslavila 22. april - Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svetskom ratu!

Tim povodom rukovodstvo grada je u Banskom dvoru organizovalo svečani prijem za delegacije iz 15 gradova iz okruženja, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine.

Pročitajte još: Simpozijum u Banjaluci okupio više od 100 neurologa iz Srbije i RS

Gradonačelnici Banjaluke Igor Radojičić i Kumanova Maksim Dimitrijevski potpisali su i sporazum o bratimljenju dva grada.

- Naše prijateljske veze traju desetak godina. Kumanovo je pomagalo našem gradu kada je trebalo, tu smo da sarađujemo u različitm oblastima i velika je sreća imati još jednog ovako velikog prijatelja - rekao je Radojičić.

Podsetio je da Banjaluka ima prijateljske i pobratimske odnose sa tridesetak gradova i opština u različitim zemljama.

U okviru saradnje među gradovima Radojičić i gradonačelnik Trebinja Miko Đurić u ponedeljak su otvorili "Hercegovačku kuću", prodavnicu u kojoj će Banjalučani moći da kupe autohtone hercegovačke proizvode poput vina, sireva, meda, čajevaa, pršute...

Pročitajte još: Sajam turizma u Banjaluci okupio 150 učesnika iz 11 zemalja

Centralni događaj proslave Dana grada bila je svečana akademija u Banskom dvoru, na kojoj su uručene Aprilske nagrade.

DODELA PRIZNANjA

RANIJE je već objavljeno da će "Ključ grada", najveće priznanje, biti dodeljen proslavljenom rukometašu Abasu Arslanagiću i književniku Kolji Mićeviću. Arslanagiću kao poseban vid priznanja za vrhunske rezultate u oblasti sporta i promociju Banjaluke. Mićeviću je dodeljen "Ključ grada" sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", kao priznanje za doprinos razvoju kulture i izuzetna ostvarenja u oblasti književnosti i prevodilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Hercegovac

22.04.2019. 23:42

Banja luka nije glavni grad Republike Srpske,nego u ustavu Republike Srpske stoji da je to Sarajevo tj Pale,za ljude koji ne znaju a ovi na vlasti nista ne postuju pa ni ustav.