NEOBIČAN PRIZOR U PRNJAVORU: Kinezi na krovu suše meso!

Ninko ĐURIĆ

28. 11. 2017. u 19:13

Nesvakidašnji prizor u centru Prnjavora uznemirio ovdašnje stanovništvo. Posle samo nekoliko časova izloženosti vetru i suncu, ono je sklonjeno

НЕОБИЧАН ПРИЗОР У ПРЊАВОРУ: Кинези на крову суше месо!

SPECIJALITET Kinesko meso na krovu robne kuće / Foto Prnjavor info

PRNJAVOR - Mnogobrojni Prnjavorčani nisu verovali svojim očima, zatečeni nesvakidašnjim prizorom na krovu robne kuće “Prima”, u samom centru grada, gde se sušilo meso. Ispostavilo se da su pozamašnu količinu sirovog mesa na vrh “Prime” izneli ovdašnji Kinezi, trgovci, koji pod njenim krovom imaju zakupljene prodajne prostore.

Ubrzo su se na društvenim mrežama pojavili razni komentari, pa čak i tvrdnje da je s tim u vezi, navodno, u Prnjavoru smanjen broj pasa i mačaka. Da li zbog javnih komentara zgranute javnosti ili nečeg drugog, posle samo nekoliko časova izloženosti vetru i novembarskom suncu, meso je povučeno. Na snimcima se da razabrati da je reč o pilećem mesu, i to većim komadima.

- Kinezima, vrlo suptilnim u spravljanju delikatesa, bilo je potrebno vrlo malo vremena da meso “oseti” zubato novembarsko sunce i dašak vetrića sa LJubića i Motajice - kaže Prnjavorčanin koji je, usled stečenog prijateljstva i uzajamnih poseta na slavljima, dobro upućen u tajne kineske kuhinje.


Naš izvor veruje da je meso, uglavnom od kokoški, petlova i ćurki, za ličnu upotrebu, kao i da Kinezima nije bio problem da za sušenje iznajme neki prostor. Međutim, za krov su se odlučili iz praktičnih razloga, pošto pod njim imaju svoje radnje, ali i zbog dragocenog strujanja vetrova na vrhu zgrade.

- Kinezi posebno cene meso velikih petlova. Odmah po klanju, uzimaju njihovu krv, od koje, sa malo ključale vode, prave “čarobnu supu” - kaže naš izvor.

Sagovornik “Novosti” ističe da je povećana potražnja za njima i da se u poslednje vreme sve manje čuju petlovi u Prnjavoru, Stanarima i okolnim opštinama, otkako su Kinezi “poverljivim” došapnuli da “čarobna supica” od pevca ne samo da krepi dušu i telo, nego i da, navodno, ima i afrodizijačku moć.NISU OBAVEŠTENI

UOPŠTE nismo bili obavešteni o tome šta se dešava. Kada sam stigao, Kinez je već sklonio meso. Tvrdio je da je reč o piletini, a i izvinio se - saopštio je u nedelju, za “Novosti”, Nebojša Jugović, direktor prnjavorskog “Prometa”, koji je Kinezima izdao u zakup prostorije “Prime”.

U opštinskoj inspekciji juče nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li su Kinezi meso sklonili posle njihove intervencije ili zbog pritiska javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dokda

28.11.2017. 20:21

bezveze zezaju ljude, svi se snalazimo kako znamo i umjemo pa tako i oni nisam jednom vidio da komsija susi meso na tarasi, neka nesmetami i nisam ga ni ja niti neko drugi od komsija kritikovao jer obican je covek i on ga susi za sebe, danas je vecina ljudi malo uvrnuta, to znamo svi.

zaliv.net

28.11.2017. 21:01

Meso se tako susi hiljadama godina, nije to nista lose osim sto estetski nekome moze da smeta....inace je zdravije nego ono na dimu

Spasoje

28.11.2017. 21:08

E, baš se slatko ismija i ovim originalnim Kinezima i njihovoj "čarobnoj supici"...