Rođeni istog datuma, istog dana u nedelji, u razmaku od pet godina: Aleksandar je za rođendan dobio sestru, već 51 godinu duvaju svećice istog dana

B. Ca.

25. 01. 2020. u 18:46

Рођени истог датума, истог дана у недељи, у размаку од пет година: Александар је за рођендан добио сестру, већ 51 годину дувају свећице истог дана

Foto D. Milovanović

Oboje rođeni u subotu, 25. januara

ZA peti rođendan Beograđanin Aleksandar Hrnjak, dobio je najlepši poklon. Sestru Jelenu. Ali, osim što su oboje rođeni 25. januara, "namestilo" se da to oba puta bude subota, pa su rođeni istog datuma, istog dana u nedelji, samo u razmaku od pet godina.

Interesantnu vest o bratu i sestri rođenim istog datuma, oboje u subotu, samo jedno 1964, a drugo 1969. godine, podelio je i naš list na svojim stranicama pre gotovo pola veka! I danas će Aleksandar i Jelena proslaviti rođendane zajedno. I to baš u subotu. Uz to čuvaju i isečak iz "Večernjih novosti" kada je naš list prvi put pisao o njima. I to uramljen u stakleni ram.

Tog januarskog popodneva 1969, maleni Aleksandar je slavio sa drugarima peti rođendan, kada je tata Dragan doneo vesti da se mama Radmila porodila. Nije mu tada bilo jasno da mu je sestra Jelena "ukrala" delić slavlja i da ubuduće rođendanska slavlja neće biti samo njegova.

PROČITAJTE JOŠ - Sin, otac i deda rođeni istog dana

- I ovaj današnji, moj 56. i Jelenin 51. proslavićemo u porodičnom domu, u Čingrijinoj ulici, gde smo sestra i ja odrasli - priča Aleksandar. - Tradicionalno uz moje čokoladne kuglice i pileću salatu. Iako se sada radujem zajedničkim proslavama, priznajem da nije uvek bilo tako. Između nas je velika razlika, pa je bilo perioda kada smo se moje društvo i ja odvajali od Jelene i klinaca.

Aleksandar je psiholog i nastavnik psihologije u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac", a nedavno je bio i direktor Šeste beogradske gimnazije, za čije vreme je ova ustanova potpuno obnovljena. Sestra je pak krenula drugim putem i završila ekonomiju. Ima dva sina od 18 i 15 godina.

- Tata koji je bio ekonomista, očigledno je bio i sjajan matematičar - kaže kroz smeh Jelena. - Nema drugog objašnjenja kako je uspeo da natempira da se oboje rodimo istog datuma i u isti dan u nedelji. Ili je za tu čudnu matematiku, glavni "krivac", ipak, mama.

A, mama Radmila živi sa ćerkom Jelenom i njenom porodicom u Novom Beogradu, blizu Save. U Čingrijinoj, gde su odrasli, ostao je Aleksandar.

VEST U "NOVOSTIMA"

RADMILA i Dragan Hrnjak iz Čingrijine 3, u istom danu proslavljaju rođendan svoje dvoje dece - glasila je vest objavljena u našem listu 26. januara 1971. godine. - Sin im se rodio u subotu 25. januara 1964. godine, a tačno pet godina kasnije, 25. januara 1969. - i to opet u subotu - dobili su kćer. Sedmogodišnji Saša i dvogodišnja Jelena, u petak su zajednički proslavili rođendan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije