NISAM verovala da naša priča može nekoga da zainteresuje, jer sirotinja obično nikome nije zanimljiva. Uglavnom beže od nje, a i od nas. Zato smo sada presrećni. Posle tekstova u "Novostima" nema dana da nam se neko ne javi i nudi pomoć. Dosad smo dobili sve što nam je potrebno, a deca su se, ipak, najviše obradovala novogodišnjim paketićima.

Dok nam ovo govori, Milijana Vučićević (47) iz kuršumlijskog naselja Baćoglava, samohrana majka dvoje dece, sada zvuči veselije, uprkos zabrinutosti za zdravlje sina Aleksandra (12) i godinu starije kćerke Milice. Posle napisa da je mali Aleksandar u prokupačkoj bolnici ležao bez poseta i poklona, ovoj porodici počeli su da pristižu hrana, ogrev, garderoba, novac...

- Sada smo bezbrižni barem nekoliko meseci, jer su nam dobri ljudi iz Prokuplja i Kuršumlije doneli sve što nam je potrebno - s olakšanjem govori Milijana. - Učenici Medicinske škole i njihove profesorke prvi su mom Aci odneli poklone dok je boravio u bolnici. Kupili su mu svašta: pidžamu koju nije imao, voće, slatkiše... Neki od njih dolazili su i kada je izašao iz bolnice. Ovde kući, učenici Tehničke škole iz Prokuplja doneli su odeću i druge poklone, iz Crvenog krsta namirnice...


PROČITAJTE JOŠ: Stari u zapećku, mladi „zarobljeni“ u virtuelnom svetu: Problem usamljenosti sve više pogađa i Srbiju


Dug za struju, veli naša sagovornica, rešila im je omladina kuršumlijskog odbora SNS. Oni su za nekoliko sati prikupili oko 12.000 dinara i izmirili dugovanje, a dopremili su im i pet kubika drva. Osim toga, zahvaljujući novčanoj pomoći čoveka koji je želeo da ostane anoniman, Milijana je delimično platila i ostale račune, pa je i zbog toga, kaže, bezbrižnija.


Ogrev stigao na vreme

- Najveća briga, a to je zdravlje moje dece, nažalost, i dalje je prisutna - nastavlja Milijana. - Aleksandra muči bolest jetre, a Milica boluje od epilepsije, što izaziva prekide svesti. Bila sam prepuštena samoj sebi otkad mi je muž, pre sedam godina, preminuo. Trudim se da decu othranim i iškolujem, od 10.000 dinara suprugove penzije i dečjeg dodatka. Da bih im kupila lekove, često su bivali gladni... Ali, drugačije nisam mogla.

Mukotrpna priča ove majke možda bi ostala daleko od očiju javnosti da njen Aleksandar danima nije ležao u prokupačkoj bolnici bez poseta i ponuda, čak i bez flašice vode, koju majka nije mogla da mu priušti. Sve dok dečaka nisu primetili učenici trećeg tri razreda Medicinske škole u Prokuplju, koji su u bolnici bili na praksi.


POMOĆ

ONI koji žele novčano da pomognu porodici Vučićević, pomoć mogu da uplate na Milijanino ime. Broj njenog računa u Poštanskoj štedionici je 200-49644957-18.