UPOZORENjE RHMZ ZA PONEDELjAK: Pljuskovi, grad, olujni vetar

Tanjug

08. 09. 2019. u 23:46

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ ЗА ПОНЕДЕЉАК: Пљускови, град, олујни ветар

foto N.Skenderija

Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar
Republički Hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se u ponedeljak u poslepodnevnim satima, na severu Srbije lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.


Očekuju se obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, pojava grada i olujni vetar.


Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će u ponedeljak biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i toplo, a od sredine dana na severu Srbije i u planinskim predelima mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom.


Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju jak povremeno i olujni, jugoistočni, posle podne u slabljenju iskretanju na zapadni i severozapadni.


Najniža tempetatura od 13 do 20 stepeni Celzijusa, a najviša od 25 do 30 stepeni.


U Beogradu će u ponedeljak biti promenljivo oblačno i toplo. Pre podne sa sunčanim periodima, posle podne povremeno s kišom ipljuskovima sa grmljavinom.


Vetar umeren povremeno i jak jugoistočni, posle podne u slabljenju iskretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 19 stepeni Celzijusa, a najviša oko 27 stepeni.


Prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. septembra, očekuje se umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima i toplo. Samo se u planinskim predelima očekuje ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.


Krajem perioda jače naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije