U Beogradu su se sastavili nebo i zemlja, ali doslovno! Glavni grad je oko 17 časova časova zahvatilo nevreme praćeno jakim vetrom, grmljavinom i gradom veličine klikera.

RHMZ je objavio da će u naredna dva sata u Vojvodini, zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u pojedinim delovima Beograda biti kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Na istoku i jugoistoku zemlje uglavnom suvo.

Ranije danas je RHZ izdao upozorenje za područje cele Srbije na lokalnu pojavu obilnih ljuskova sa gradom do 25. juna.


Zbog najavljenih pljuskova i grmljavine aktiviran je i narandžasti meteoalarm za celu Srbiju.

PROČITAJTE I: UPOZORENjE RHMZ: Pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom

Time se upozorava da su prognozirane vremenske pojave opasne, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Najavljivano nevreme stiglo je u Srbiju. Zbog jakih pljuskova i grmljavina, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje.

- Na teritoriji Zapadnobačkog okruga - teritorija opštine Kula očekuju se jaki pljuskovi sa grmljavinom sa količinom padavina od 20 do 30 mm, sa tendencijom premeštanja dalje na sever - upozoravaju iz RHMZ.

Oni napominju da se upozorenje odnosi za period od 16.46 do 18.46 sati.

Twitter


Takođe, RHMZ je izdao i hitno upozorenje na teritoriji grada Beograda na jake pljuskove sa grmljavinom, u pojedinim delovima grada sa količinom padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više u narednih sat vremena.

A kako su danas prošli građani koji zbog količine vode na ulicama nisu mogli ni makac, svedoči fotografija čoveka na autobuskom stajalištu kod Tošinog bunara.

* Foto: Facebook

Foto: D. Milovanović

Stefan Gajić


Stefan Gajić