Brnabić: Srbija zaslužila članstvo u EU pre 2026.

Tanjug

nedelja, 28. 06. 2020. u 23:30

Брнабић: Србија заслужила чланство у ЕУ пре 2026.

Foto: Pink Printskrin

Srbija je, ako sve bude fer, zaslužila da postane članica Evropske unije mnogo ranije od 2026, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić.
Srbija je, ako sve bude fer, zaslužila da postane članica Evropske unije mnogo ranije od 2026, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić.

Komentarišući predlog “Vučić u Briselu” u Hit-tvit emisiji Pink televizije, Brnabić je rekla da je ovo prvi put za Srbiju da neće otvoriti nijedno poglavlje, iako je u dva prethodna perioda bila zemlja koja je jedina otvarala poglavlja.

Smatra da su to političke odluke i ističe da će vlast u Srbiji nastaviti da radi na reformama brže i bolje, jer je to pre svega u interesu građana.

- Idemo dalje i to je to. Mi ćemo dati sve od sebe. Reforme sprovodimo zbog nas, naše ekonomije i privrede, a one će nas već dovesti do članstva u EU - rekla je Brnabić.

Doktorka Darja Kisić Tepavčević je, komentarišući ovaj predlog, rekla da Srbija pripada evropskom svetu kroz doprinos, kako kroz nauku, kulturu, kao i kroz sport.

- Mi smo mala zemlja, sigurno bi u zajednici imali bolji kvalitet života kojem težimo. Mi smo bili svedoci da solidarnost i strategija nije bila baš na snazi u EU na početku i u jeku epidemije korone. Svi su gledali sebe, tako da generalno treba da se zadrži osećaj nacionalne pripadnosti sa težnjom ka evropskom putu - rekla je Kisić Tepavčević.

Komentari (1)

Hahahahaha

29.06.2020. 13:22

Jel? Na kojoj planeti ova zivi? Nije otvoreno nijedno poglavlje u June sto nema napretka u kljucnim oblastima a ova prica bajke o clanstvu.