ZATEGNUTI odnosi između lidera NS Vuka Jeremića i SSP Dragana Đilasa došli su do tačke pucanja, i to zbog - Sergeja Trifunovića, odnosno različitih viđenja toga koliko agresivnu kampanju bojkota treba da vode članice Saveza za Srbiju.

Tačnije, poslednja "tema" oko koje su se razišli Jeremić i Đilas jeste strategija antikampanje protiv dela opozicije koji je odustao od bojkota izbora, a kojom, po tvrdnjama iz Pokreta slobodnih građana, diriguje upravo šef NS.

Naši izvori tvrde da Đilas nije "aminovao" žestoke udare na dojučerašnjeg saveznika Trifunovića, koji je proteklog vikenda i fizički napadnut dok je prikupljao potpise u Knez Mihailovoj u Beogradu. Iz PSG su odmah uprli prstom u Jeremića i NS da neistomišljenicima "crtaju mete na čelu", a nakon što se dogodio napad na Trifunovića, Đilas je pokušao da spusti loptu, poručujući svim "iskrenim opozicionarima da prestanu sa međusobnim optužbama".

Jeremiću se, s druge strane, ne sviđa Đilasov mlak odgovor onima koji su odustali od ideje bojkota, a pogotovo kada je to učinio Trifunović. Lider NS već duže zamera Đilasu da u SzS pravi front protiv njega i da je na svoju stranu u potpunosti privukao i lidera Dveri Boška Obradovića.

Napadi iz SzS na one koji su odustali od bojkota nastavljen je i juče, pa je tako predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović objavio na "Tviteru" spisak ko je sve potpisao, a zatim "izneverio" Sporazum sa narodom. Od 17 potpisnika, 11 njih je, ocenjuje Veselinović, održalo reč i ostalo pri bojkotu, dok je njih šestoro odlučilo da izađe na izbore. Među potpisnicima koji će izaći na izbore 21. juna, a koje je Veselinović posebno označio u tvitu, jesu Nebojša Zelenović, Milan Stamatović, Zoran Živković, Sergej Trifunović, Boris Tadić i Tatjana Macura.