Govoreći o napadu na lidera PSG Sergeja Trifunovića, a koji se danas desio u centru Beograda od strane pristalica bojkota izbora, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će se truditi da tokom emisije govori kao predsednik republike, a ne kao član stranke koju vodi.

- Za mene je užasno kada vidite da su ljudi koji učestvuju u političkom životu napadnuti i to zaslužuje svaku osudu. Država je reagovala brzo, efikasno i napadači su privedeni. Niko nema pravo da koristi silu i da se ponaša tako. Zato je važno što su napadači odmah uhapšeni, a sada je sve na tužiocu. Trifunović nije neko sa kim bismo gradili političke saveze, on je do pre nekoliko dana komšinicu nazivao droljom, novinarku prostitutkom, njegova politika je u svemu potpuno suprotna onome za šta se lično zalažem i to ne znači da iko ima pravo da mu fizički preti - kaže Vučić.

Ističe da postoji ekstremni deo društva koji svoju budućnost ne vidi u politici, a lično mnogo žele da budu na vlasti. Podseća da je nekada došao u Skupštinu, a da je Boško Obradović pokušao da ga spreči. Podsetio je i na incident od pre nekoliko nedelja, kada jde Obradović sprečio poslanike da uđu u parlament.

- Zato sam prestao da im izgovaram imena, da ih pominjem, da im odgovaram na uvrede, ali mislim da je to dobar uvod, a da je najvažnije ono što će se pokazati u parlamentu. Prema istraživanjima, i PSG će biti u parlamentu, a i mnoge druge partije, i svi oni će imati priliku da pokažu šta znaju i umeju - kaže predsednik u "Hit Tvitu".

U uslovima kada Srbiju treba izvlačiti iz ekonomske krize, kako kaže, važno je da budemo ujedinjeni.