Vulin odgovorio crnogorskom ministru: Bošković bez imalo stida vređa sve zrtve nacizma

Novosti Online

12. 02. 2020. u 18:14

Вулин одговорио црногорском министру: Бошковић без имало стида вређа све зртве нацизма

Foto: MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao na to što ga je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković uporedio sa nacistima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao na to što ga je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković uporedio sa nacistima.


"Boškovića mnogi potcenjuju i podsmevaju mu se. Greše. Boj se, ne onog koji se ničeg ne boji, već onog koji se ničega ne stidi. On stid upoznao nije. Bošković bez i malo stida vređa sve žrtve nacizma. Za potrebe male pakosti čini veliku štetu svim antifašistima Crne Gore i svim žrtvama nacizma. Neću mu odgovoriti istom merom jer ništa u savremenom svetu ne može da se uporedi sa nacističkim užasima. Srbi su od nacizma mnogo propatili a otpor Srba nacistima može da bude primer i mnogo mlađim nacijama", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući Predragu Boškoviću koji je rekao da "nacionalsocijalizam koji u poslednje vreme isijava iz ministra Vulina najviše škodi interesima Srbije", kao i da je njegovo ponašanje prilikom posete Crnoj Gori tragikomično.


"Kada na grob ubijenog ministra odbrane zajedničke države Srbije i Crne Gore ne dođe ministar odbrane Crne Gore, onda je to tragično. Kada za pokušaj sprečavanja dolaska delegacije iz Srbije ministar odbrane okrivi ministarstvo kulture to je komično. Kada ministar Crne Gore misli da može da ponizi mitropolita Srpske pravoslavne crkve to je tužno", rekao je srpski ministar odbrane.


Pročitajte još: Diplomatski skandal trese Balkan: Crnogorski ministar uporedio Vulina sa nacistima


"Crnu Goru poštujem, njenoj slavnoj istoriji ispisanoj u bojevima za slobodu Srba se divim. Mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija pažljivo slušam i kada me hvali i kada me kori. Rovčanima se zahvaljujem što su mi na Pavlovom grobu rekli da je svako njihovo ognjište i moje i da me čekaju bez najave i dozvola. Ne znam da li su Rovčani time postali hibridna pretnja ali znam da nisu nikada prestali da budu Srbi", izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dragan

12.02.2020. 20:58

Алал вера господине Вулине! Тако говори МОЈ министар војни! Свака реч - суво злато. Бог вас поживео!

Бода

13.02.2020. 23:10

Бошковића дуго знам. Нијеси смео од њега за столом већи Србин да будеш, никако !!! Толико се буса у груди да смо се плашили да болест неку не закачи, шећер или нешто слично. А онда га је повео Мило на јахтање. 3-4 дана. Кад се вратио 15 дана је мучао и у једну тачку бленуо. Поклекнуо сам браћо, рече! Чудо је јахтање, и опасно је - ако си мали !!?!