Generalni sekretar Muslimanske svetske lige-Rabite, šeik dr Muhamed Abdel Kerim Al-Isa razgovarao je danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem tokom njegove prve posete Beogradu, u okviru turneje po zemljama Zapadnog Balkana.

Tom prilikom izraženo je obostrano zadovoljstvo susretom, koji predstavlja jedan od prvih formalnih kontakata zvaničnika Republike Srbije sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige, kao i razgovorom koji se odnosio na načine za unapređenje saradnje.

Dačić je zahvalio gostu na inicijativi da poseti Beograd i ukazao da je Srbija spremna da sa Rabitom razvija saradnju u oblastima gde za to postoje realne mogućnosti i zajednički interes.

Posebno je istakao da se Srbija sa velikom pažnjom odnosi i brine o očuvanju i stalnom poboljšanju položaja naše muslimanske zajednice, a koja nas posredstvom islamskih zajednica u Srbiji, povezuje sa arapskim i islamskim državama i ima više nego značajnu ulogu u tom procesu, jačajući sa njima kulturne i religijske veze, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Generalni sekretar Rabite, šeik dr Muhamed Abdel Kerim Al-Isa naglasio je da sa velikim poštovanjem gleda na trud koji Srbija ulaže za očuvanje harmonije kako u zemlji, tako i svetu, ističući pri tome vrednosti koje neguje srpski narod.

Konstatovao je da Srbija u Rabiti ima prijatelje, koji će to ostati i ubuduće, dodaje se u saopštenju.