INCIDENT U CENTRU BEOGRADA: Predstavnici SzS pokušali fizički da spreče promociju Vrapca

Novosti online

31. 08. 2019. u 13:03

ИНЦИДЕНТ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Представници СзС покушали физички да спрече промоцију Врапца

Foto P. Mitić

Aktivisti Saveza za Srbiju pokušali su fizički da spreče prolaz novinarima koji su se vozili električnim autobusom "Vrabac"
Aktivisti Saveza za Srbiju, koje su predvodili Marko Bastać, Nikola Jovanović i Branko Miljuš, bivši direktor lista Press koji je bio u vlasništvu Dragana Đilasa i Miroslava Miškovića, pokušali su danas fizički da spreče prolaz novinarima koji su se vozili električnim autobusom "Vrabac" koji je danas počeo sa radom u pešačkoj zoni u centru Beograda.


PROČITAJTE JOŠ: HAOS NA TRGU REPUBLIKE: Žestoka svađa između pristalica SNS i SzS (FOTO)


Do verbalnog okršaja između predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća i odbornika SNS-a u skupštini grada Nikole Joksimovića, guranja i zamalo opšte tuče došlo je pošto su predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni šefom odborničke grupe u skupštini garada Nikolom Jovanovićem i Bastaćem, želeli da prekinu promociju "Vrabac servisa" i pitaju zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, zašto je, kako su naveli, potrošio 10 miliona evra na ulepšavanje Trga republike.

Predstavnici gradske vlasti i SNS bili su Knez Mihailovoj kako bi da pohvalili radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju.

Posle performansa kojim su želeli da ukažu na "predugu i preskupu" rekonstruciju trga, krenuli su ka koloni električnih mini vozila. U njoj su bili predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, glavni gradski urbanista Marko Stojčić, kao i drugi gradski funkcioneri.

Bastać i Jovanović su ih presreli. Pošto su se obojica pozdravili sa Nikodijevićem, nastavili su ulicom, ali mini-bus se zaustavio samo na kratko i nastavio vožnju. Pristalice SzS su zatim počele da im dovikuju kako beže.

Nastala je svađa između predstavnika vlasti koji su bili van vozila, među kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović. Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima duž Čika Ljubine ulice.

U više navrata, zamalo je izbegnuta ozbiljna tuča. Najžešće je bilo kada se Joksimović sukobio sa Bastaćem i Brankom Miljušem, bivšim direktorom lista "Pres".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

ksenija

31.08.2019. 22:32

Ovo je zaista nedopustivo i sramotno ponasanje, na sta im to lici, najstroze osudjujemo ovakvo ponasanje.

Boka

31.08.2019. 23:28

Naravno da samo opozicija zna da se bavi vandalizmom....strasno koliko sebi dozvoljavaju.

Hedona

31.08.2019. 23:41

Ovi stvarno nisu normalni iz opozicije. Ustavni sud mora da ih hapsi jer su prkršili Ustav Republike Srbije.

Dejan

01.09.2019. 00:10

Postupci pristalica opozicije su ocajni i opasni. Organi reda treba da ih drze pod kontrolom, posto smo svi ugrozeni kada su oni u pitanju.

banam

01.09.2019. 00:11

Opozicija salje ruznu sliku u svet. Nasilje provokacije im sluze za ostvarenje ciljeva. Sramota.