Aleksandar Bocan-Harčenko: Amerika se meša u vaše poslove, a sud za OVK ne pominje

D. MILINKOVIĆ

06. 08. 2019. u 22:30

Александар Боцан-Харченко: Америка се меша у ваше послове, а суд за ОВК не помиње

Aleksandar Bocan-Harčenko

Ambasador Rusije o porukama SAD o "malignom uticaju" Moskve. Vašington ne brine o argumentima za svoje izmišljotine

IZJAVE novoimenovanog ambasadora SAD Entonija Godfrija o politici Moskve na evropskom pravcu, nažalost, u okviru su već uobičajene retorike Vašingtona, koji, u težnji za globalnim dominiranjem, ne štedi snage na nezgrapnu "ideološku borbu" i otvoreno propagandističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama.

Ovako ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, za "Novosti", komentariše nedavno istupanje Godfrija pred američkim Senatom, gde je poručio da je "posle diplomatske službe u Moskvi, u potpunosti svestan agresivnog ponašanja Rusije, malignog uticaja i kampanje dezinformacija koju vodi u Evropi" i da SAD ulažu veliki napor da se tome suprotstave.

Pročitajte još - Srbija u centru "rata" Amerike protiv Rusije

Ambasador Bocan-Harčenko uzvraća da Rusija principijelno ne prihvata logiku "suprotstavljanja", "takmičenja", koju takvim komentarima nameće američka strana:

- Da naglasimo da je naša vizija situacije u Evropi, uključujući i situaciju na Balkanu, zasnovana na principu jedinstvenog bezbednosnog, ekonomskog, kulturnog prostora bez ikakvih podela. Sigurni smo da konstruktivna, uzajamno korisna saradnja na svim planovima doprinosi regionalnoj stabilnosti, odgovara interesima kako naših zemalja, tako i čitavog evropskog kontinenta. Nadamo se da će to jednom postati očigledno i za Vašington.

Međutim, iz Vašingtona učestalo stižu optužbe da Rusija širi svoj "maligni uticaj", a posebno se kritikuje politika Kremlja prema Srbiji i celom regionu.

Pročitajte još - Ko je novi američki ambasador u Beogradu?

Ruski ambasador napominje da začuđuje da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova naše države:

- To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim, takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne spominje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Simon

06.08.2019. 23:28

Bravo g.Ambasadore,treba im sasuti sve ulice i to bez diplomatskog recnika.Razno razni belosvetski sluzbenici nasli Srbijum i srpski narod da se na njemu izivljavaju.

mesa

07.08.2019. 01:55

samo polako amerikanci ce vas zavadit vas ruse i imacemo sta da gledamo sta ce ostat od rusa i neces ti da pricas i dobijas aplauze amerika ce vam baciti kos i onda cete se izmedju sebe unistiti i nakraju ce ujedinjene nacije doci da intervenisu a srbi ce uvesti sankcije i i tako vidis da politicke stranke odrzavaju samo igru koju treba da ubace srbiju u sankcije i gde cemo onda a rusima je vec pocetak poceo a kineze sta se nji tice zaboravite ih oni su strasljivi i amerika njima upravlja

Мр Радомир Шћепановић

07.08.2019. 04:41

Александара Боцан-Харченка за председника Србије!

Zorica

07.08.2019. 05:59

Treba da stoji , "Aгресивног понашања SAD малигног утицаја и кампање дезинформација коју води у Европи"

darko

07.08.2019. 06:30

E moj dobri gospodine,pa nste Vi došli u onu Srbiju od pre 100 godina kada se vrednovao obraz,reč,otadžbina,dostojanstvo.Sada imamo nove vrednosti:gej parada,ugroženu većinu od manjina,umesto ikone stoji im dolar na zidu....ali neka ste im rekli....

Vatro Marx

07.08.2019. 08:02

Nauci te neznalice, u Srpskoj vladi kako se radi. Kosmetv je na ivic i kapitulacije, vec je u rukama okupatora, da sa crtanim grancom.

Faruk mujic

07.08.2019. 09:28

A vi jok ne mesate se!!! Pa ovo sto kazete je vec mesanje u unutrasnje stvari Srbije. SVI ste vi isti. Lo

Dr Faust

07.08.2019. 10:41

Postovani g. Harcenko, ako se neko mesa u unitrasnje stvari Srbije onda ste to vi Rusi!Znamo da cete braniti Krim do poslednjeg Srbina i da vam je cilj da kreirate probleme na Balkanu kako niko ne bi pominjao Krim! “Donirate” nam letece krntije za 180 mil evra umesto da nam date gas i naftu 30% jeftinije i time pokazete ljubav prema osiromasenom srpskom narodu.Ne, vi “donirate” oruzje da Srbi ginu za vase interese naravno, uz obrazlozenje Sveta srpska zemlja Kosovo!Nismo svi u Srbiji bas budale!

Dragan

07.08.2019. 11:55

@Dr Faust - Vaše ime govori sve o vama. Ako se dobro sećam Faust je prodao dušu đavolu.

ljuba

07.08.2019. 13:34

Ne kapiram ove ljude koji misle da su Rusi nasi neprijatelji :D To mi zaista nije jasno, oni ko da ne zanju za nato bombardovanje i sva ostala zlodela iza kojih stoje kao ledja amerikanci.

Moljac

07.08.2019. 14:48

@ljuba - Ja ne mislim da su nam Rusi neprijatelji vec da vrlo pametno stite svoj interes koji nije nuzno i srpski.... u tome je vic... jos je veliki Njegos rekao da ruski cesar misli na svoj narod, a na moj - kada mu zatreba! I Nemci I Japanci su unisteni posle II svetskog rata, Japanci su cak bombardovani nuklearnim oruzjem ali su (iako nisu manje ponosni od nas) resili da se prikljuce Zapadu. I jedni I drugi su danas vodece demokratije i ekonomije u svetu! Svi koji su se vezali za Rusiju su propali...

GM

08.08.2019. 07:25

@ljuba - Amerikanci su ti narod bez obraza, duse i casti. Takav narod za prijatelje mi netreba niti mi savet dozvoljava.