Sporazum o zajedničkoj spoljnoj politici Prištine i Tirane

Tanjug

03. 07. 2019. u 22:26

Споразум о заједничкој спољној политици Приштине и Тиране

Bedžet Pacoli Foto: AP

Kako je Pacoli naveo, dogovorena je bliska koordinacija "dve države", stvaranje zajedničkih diplomatskih misija i razmena osoblja i iskustva
Priština i Tirana potpisale su sporazum o ujedinjavanju i koordinisanju svojih spoljnih politika koji uključuje i zajedničke ambasade.

Sporazum su u utorak u Albaniji potpisali ministri spoljnih poslova tzv. Kosova i Albanije Bedžet Pacoli i Gent Čakaj, prenosi BIRN.


Kako je Pacoli naveo, dogovorena je bliska koordinacija "dve države", stvaranje zajedničkih diplomatskih misija i razmena osoblja i iskustva, a u cilju, kako kaže, primene njihovih nacionalnih interesa.

"Ovo je veliki korak napred da nastupamo zajedno pred svetom i delujemo kao (jedna) nacija", dodao je Pacoli na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Шатор

03.07.2019. 23:02

Објавити рат Албанији због агресије према нашој држави.

realist.

04.07.2019. 10:04

Nece moci da grade, Veliku Albaniju jer ce Srbija da trazi zajednicki spolj. Trg. saRep. Srpsku onda ce biti druga. Prica.

Milan Bulatovic

04.07.2019. 20:40

Biće te jedna nacija kad vas Srbi protjeraju sa svoje zemlje pa tamo u albaniji vasarite a ne kod nas prokletih naciji!

Gane

04.07.2019. 21:22

..vazno da Srpska i Srbija nemogu nista...ostalo za belosvetski olos ..nebitno...dice im glave Trojanac...i upliv islama u evropu pod pricom azila...ne jos zadugo...upamet se Srbi !