Predsednica Vlade Srbije dobila Orden RS

Tanjug

09. 01. 2019. u 10:36

Председница Владе Србије добила Орден РС

Ana Brnabić

Predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić danas je u Banjaluci uručen Orden Republike Srpske na lenti

BANjALUKA - Predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić danas je u Banjaluci uručen Orden Republike Srpske na lenti, a tom prilikom ona je poručila da je odlikovanje potvrda odgovorne politike Vlade i predsednika Srbije i stalni podsetnik na obaveze i dužnosti koje nosi bratski odnos Banjaluke i Beograda.

Na svečanosti u Palati Republike, gde su povodom Dana RS, 9. januara, uručena odlikovanja i drugim zaslužnim pojedincima i institucijama, ona je rekla da odnos Srbije i RS prevazilazi formalne okvire uobičajene bilateralne saradnje, već da u njemu postoji, u svakom smislu, nešto mnogo veće i značajnije od "diplomatskog" i administrativnog.

PROČITAJTE JOŠ - (UŽIVO) PONOSNA I VEČNA: Srpska slavi Dan Republike

"Reč je o konkretnoj i stvarnoj brizi Srbije za opstanak i napredak Republike Srpske", poručila je Ana Brnabić.

Ona je pozvala da se, ne zaboravljajući prošlost, da se ne bi ponovila, okrene budućnosti - saradnji, miru i stabilnosti, brizi za generacije koje dolaze i obavezi da se za njih napravi drugačiji region i bolja budućnost.

Odnos Republike Srpske i Srbije baziran je na međusobnoj brizi i podršci, i ne samo na rečima već na konkretnim projektima, istakla je Brnabić.

"Ovo odlikovanje je podsticaj za još ozbiljniji i vredniji rad u korist našeg naroda i svih građana drugih nacionalnosti", zaključila je predsednica Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Jova

10.01.2019. 06:11

@Драган Јовановић - Ako ti se ne svidja ne moras se javljati, ne trebamo te.

Opaki

10.01.2019. 02:10

Ovi ordeni su izgubili svaki smisao svog postojanja. Cak je i Nobel postao smejurija, a o ovim nisko rangiranim ordenima da ni ne govorimo.