Dačić: Nikada neće zaokružiti nezavisnost Kosova

Tanjug

03. 02. 2018. u 14:21

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio danas da Srbija želi da se dođe do kompromisa sa Prištinom, ali ne tako što bi priznala jednostrano otcepljenenje svoje teritorije

Дачић: Никада неће заокружити независност Косова

Foto Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio danas da Srbija želi da se dođe do kompromisa sa Prištinom, ali ne tako što bi priznala jednostrano otcepljenenje svoje teritorije.

"Sa Prištinom želimo da dođemo do kompromisa, ali ne postoji država na svetu koja bi dozvolila da se otcepi jednostrano deo njene tetitorije, bez dogovora sa njom. Kada nam druge velike države to pokažu da je moguće onda možemo i mi eventulano da raspravljamo o tome. Pa, kako ih nije sramota da tako nešto predlažu", rekao je Dačić tokom obraćanja sa predizbornom skupu SPS-a na Čukarici.

Zapitao da kako to da oni koji su slali trupe na desetine hiljada kilometara van svoje teritorije da brane tuđe interese sada nama kažu da je dogovor potreban sa Prištinom, ali tako da mi prihvatimo nezivnost Kosova.

Podsetio je da će Kosovo 17. februara obeležiti 10 godina jednostranog otcepljenja i naglasio da u tom periodu nisu uspeli da zaokruže svoju nezavisnost.

"Zato što ih ne priznaju najvažnije međunarodne orgnaizaicje, neće postati nezavisni nikad, jer naši prijatleji to neće dozvoliti, pre svega muiim na Rusiju i Kinu", poručio je Dačić.

Kazao je da će kao šef diplomatije Srbije raditi na uspostavljanju prijateljskih odnosa sa SAD i naglasio da se pre 100 godina na Beloj kući vijorila srpska zastava, kao i sa Velikom Britanijom i Francuskom, koji su tada bili naši prijatlji i saveznici.

"Ali, pitanje za njih je u čemu su našli interes zajedno sa onima protiv kojih smo se borili pre 100 godina ili je Prvi svetski rat bio uzaludan i da li to pokazuje da je bolje da izgubite nego da se herojski borite", zapitao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

hristina

03.02.2018. 14:43

SRPSKI ministre spoljnih poslova, nema pregovora ni kompromisa sa teroristima! Kosovo i Metohija je Srbija!!!

Miki

03.02.2018. 17:30

Samo kad je Tadic nesto potpisao u Brisel Vucic je organizovao proteste i govorio protiv da bi sad po tom istom potpisu nastavio neke pregovore.... Tako da ako tate sa zapada kazu zaokruzi zaokruzice se i to flomasterom, da se bolje vidi!

тлн

03.02.2018. 18:12

Заокружили сте ви то у бриселу! Додуше вођа се жалио на конференцији за штампу, како Дачић неће ништа да потпише, па је све мор'о он, сињи кукавац.....

vladimir

03.02.2018. 23:49

U onim SRAMOTNIM i KRIMINALNIM, posle "petog oktobra" dvehiljadite, u trajanju od 12 /i slovima - dvanaest/ godina, nikom nije ni u pomisli bilo da izjavi "tako nešto", pa čak ni dotičnom, koji je učestvovao u "oligarhiji", dok se nisi stekli današnji uslovi, koji imaju PEDIGRE ozbiljne i odgovorne vlasti! Dačiću, verujem u ono što kažeš, jer kod Tebe je to "iskonski" prisutno! Tako treba!

Simon

04.02.2018. 06:31

Sve čestitke Gosp. Dacicu ,pravi ste covek na pravom mestu u ovim teškim vremenima Srbije i njezine spoljnopoliticke pozicije u svetu.Tako jasne i logične odgovore koji dajete našim neprijateljima ,nisu dosada zabilježene.

rade ger

04.02.2018. 08:57

Ti si sa tvojim potpisom u briselu zaokruzio pricu o Kosovu. Svi ste vi izdajnici, kad tad ce te odgovarati za izdaju Srbije.

ZIKI

04.02.2018. 11:41

Gospodine Dacicu, Kosovo da nam vrate nece nikada,a ni suverenost nad Kosovom,necemo ga imati nikada.Ko misli da ovo nije istina,nek se javi,a ja placam rucak.

f

04.02.2018. 14:10

kakav bre "kompromis" ? jel ovaj normalan ? pa nama je teritorija oteta ratom a ne "kompromisom" tako jedino moze i da se vrati da se ne lazemo bez veze al naravno, prvo da se uklone gamad sto izdaju sve za pare to ne moze tako dalje

Vlada Legenda

05.02.2018. 09:04

Nema tu realnog kompromisa!Kad bi zapitali Albance na Kosovu i to redno,verovatno bi bilo fifti-fifti,tako da u datim okolnostima,njihova želja za otcepljenem nije realna,niti sranje na terenu to potvrdjuje. Zna se da je to plan i namera zapadnih sila,da time oslabe Srbiju i Balkan i umanje ruski uticaj.I mi se ovde borimo više protiv bahate,zle volje i interesa zapada,nego protiv prave težnje Albanaca za otcepljenjem.Kako god,nema priznanja niti ga ikada sme biti!