Novi detalji o silovanju devetogodišnjaka u Sremskim Karlovcima, Igor Jurić iznosi JEZIVU tvrdnju: Dečak i RANIJE NAPASTVOVAN, ovo je jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se sreo!

Z. GRUMIĆ

subota, 20. 06. 2020. u 21:00

Нови детаљи о силовању деветогодишњака у Сремским Карловцима, Игор Јурић износи ЈЕЗИВУ тврдњу: Дечак и РАНИЈЕ НАПАСТВОВАН, ово је један од најтежих случајева с којима сам се срео!

Sremskokarlovačko naselje Čerat (Foto N. Karlić) i Igor Jurić (Foto D. Milovanović)

Iskreno se nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora - kaže naš sagovornik
POLICIJA je nastavila da ispituje svedoke i obavlja razgovore sa svima onima koji, na bilo koji način, mogu da se dovedu u vezu sa slučajem silovanja devetogodišnjeg dečaka prošlog vikenda u Sremskim Karlovcima, kako bi što pre pronašli osumnjičenog, ili više njih, za izvršenje tog nedela, koje je zgrozilo domaću javnost.

U proteklih sedam dana, koliko je proteklo od tog gnusnog čina, kako "Novosti" nezvanično saznaju, policijski inspektori razgovarali su sa mnogim osobama, među kojima i sa domaćinom rođendanske proslave na kojoj je, kako se sumnja, mališan napastvovan. Obavljena su i neophodna veštačenja kao i druge istražne radnje, ali još nema informacija o tome ko bi mogao da bude osumnjičen kao počinilac tog krivičnog dela.

PORUKA IGOR Jurić poručuje da moramo znati šta se dešava oko nas, ko su ljudi koji nam žive u komšiluku i kakva opasnost eventualno preti od pojedinaca.
- Zbog toga je bilo važno pooštriti kaznu za silovatelje i ubice dece i zbog toga je važno da imamo javni registar pedofila.

Imajući u vidu da je u našoj zemlji u poslednje vreme zabeleženo niz slučajeva pedofilije, odnosno različitih oblika seksualnog zlostavljanja maloletnika, pitali smo Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koliko je ta pojava uzela maha i da li je naše društvo dovoljno svesno veličine te opasnosti kako bi joj se adekvatno suprotstavilo.

- To nije ništa novo i o tome sam već govorio mnogo puta. O pedofiliji i nestancima dece se javno počelo govoriti tek posle Tijaninog nestanka (2014. godine). Za građane u Srbiji to je bila tabu tema - kaže Jurić.

Koliko je to opasno, dodaje Jurić, može da nam posluži kao primer i ovaj najnoviji slučaj monstruoznog napada na dete za koji je "pitanje da li bi dospeo u javnost" da nije ta informacija puštena na društvenim mrežama.

- Želim da kažem da su naše informacije da ovaj dečak nije prvi put seksualno zlostavljan, da se to dešavalo i u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. To vam je već odgovor.

Jurić napominje da su u Fondaciji, organizaciji koja se bavi zaštitom dece, došli i do informacija, doduše nezvaničnih, da su te kobne večeri, u noći između 13. i 14. juna, tri osobe silovale to dete i da je devetogodišnji dečak u teškom stanju.

- Ovo je za mene lično jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se susreo, bez obzira na to što sam bio u prilici da čitam i o najmonstruoznijim ubistvima dece. Ne znam kako će tužilac da okvalifikuje to delo, ali se iskreno nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora - naglasio je Jurić.

Prema dosadašnjim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, dečaka je na jednu rođendansku žurku u Sremskim Karlovcima odveo ujak, a kući, u naselju Čerat, vratio ga je oko četiri sata ujutro. Sutradan su roditelji primetili da dete teško hoda i da se čudno ponaša, pa su ga odveli kod lekara na pregled. Ubrzo je kolima Hitne pomoći prevezen u novosadsku Dečju bolnicu, gde je još na lečenju.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Pekson

20.06.2020. 21:18

Koji je to ujak koji dete od devet godina vraca u cetiri ujutru kuci i koji su roditelji koji to tolerisu,sve to treba da se ispita!

Nina

21.06.2020. 03:40

@Ceca - Tacno!!! Nista drugo osim smrtne kazne!!! Zar treba gradjani od poreza da ih jos hrane u zatvorima?!?! Smrt samo!!

Brateee

20.06.2020. 21:58

Nista ne razumem ...Sve nasilnike na dozivotnu robiju !!! Ali zasto je to dete tako malo celu noc na zurci bilo sa nekim tamo bolesnicima ...gde su roditelji tog deteta i ko je taj ujak...jeli i on monstrum !!! Sve ih treba kazniti bas sve !!!

Т. М.

21.06.2020. 00:05

@Brateee - Није да етикетирам или робујем предрасудама, али гарант су у питању припадници ромске националне мањине.

драгана

21.06.2020. 00:28

@Marko - Šta Vi to hoćete reći?Ovaj dobri čovek je PRVI u ovom glibu od društva povro birbu protiv pošasti pedofilije.Pokrijte se ušima.

Dragana Djordjević

20.06.2020. 22:51

Pa zar je normalno i ponašanje roditelja da puštaju dete od devet godina na rodjendan do 4 ujutru?!I da ujak dolazi po njega u 4 ujutru?!Meni lično to nije normalno i mislim da tu nisu čista posla...jadno dete i sva deca koja su zlostavljana...a najgore je ako su od osoba kojima veruju.Želim mu oporavak, ali nažalost on je u duši oštećen za ceo život...mnogo mi je žao.