Tukao oca do smrti: Sedam godina robije Milanu iz Bosuta

S. KOSTIĆ

ponedeljak, 01. 06. 2020. u 21:39

Тукао оца до смрти: Седам година робије Милану из Босута
Milan Bogdanović (34) iz Bosuta u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici je nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, zbog ubistva oca Srbislava (53). Zločin se dogodio 2013. godine

MILAN Bogdanović (34) iz Bosuta u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak je nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, zbog ubistva oca Srbislava (53). Zločin se dogodio u noći između 18. i 19. decembra 2013. godine.

Bogdanović je tokom suđenja tvrdio da nije ubio roditelja. Veštaci su, međutim, otkrili tačan uzrok smrti i tako ga povezali sa ovim krivičnim delom.

- Srbislav je preminuo od višestrukih povreda nanetih po glavi i telu, koje su nastale od nekog tupog, obličastog predmeta. Prema nalazima medicinskih veštaka, smrt je nastupila nakon 15 minuta. Njegov otac je te kobne večeri bio u alkoholisanom stanju i između njih dvojice došlo je do verbalnog sukoba - kaže za "Novosti" sudija Miodrag Rosić.

Optuženi Milan, koji je, kako se čulo na suđenju, živeo u disfunkcionalnoj porodici, opisao je teško detinjstvo i kakav je odnos ima sa ocem. Ispričao je da se Srbislav opijao svakog dana, a tada je bio preke naravi, pa bi vikao na njega, njegovog rođenog brata i njihovog dedu Dušana, koji je živeo sa njima.

- Tako pijan, urinirao bi i povraćao po sobi, a nas bi terao da čistimo. Sve što bi zaradio, potrošio bi na alkohol, a često nije hteo ni da radi - opisivao je Milan u sudnici svakodnevicu sa ocem.

Optuženi mladić je tvrdio da je kobne večeri uneo pijanog oca u njegovu sobu i ostavio ga pored kreveta. Kada se ujutru probudio i otišao kod njega, zatekao ga je onako kako ga je i ostavio.