Prekršajni sud u Vranju je tokom proteklog vikenda novčanim kaznama sankcionisao 19 građana koji su prekršili meru zabrane kretanja.

Iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio kako su Vranjanci među najdisciplinovanijima u Srbiji, bilo je dosta posla za policiju i Prekršajni sud.

Kako navodi Dragan Stanković, predsednik Prekršajnog suda u Vranju, meru zabrane kretanja na javnom mestu prekršilo je pet građana starijih od 65 godina. Kršenje mere zabrane kretanja u periodu od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru utvrđeno je u još 14 slučajeva.


Stanković kaže da je novčanim kaznama od po 50.000 dinara sankcionisano je ukupno 11 lica sa područja Vranja, dva iz Bujanovca, dva iz Vladičinog Hana i jedna osoba iz Surdulice.


Takođe, kažnjena su i tri lica sa područja Smedereva. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, oni su krenuli na Kosovo na sahranu jednog od članova familije, kada su zaustavljeni na ulazu u Bujanovac i kažnjeni.


Tokom proteklog vikenda, po prvi put je primenjena mera zabrane kretanja od 13 sati u subotu pa sve do 5 časova ujutru u ponedeljak.