DEVET članova organizovane kriminalne grupe uhapšeno je u zajedničkoj akciji pripadnika MUP-a Srbije sa policijama i tužilaštvima Hrvatske, Slovenije, Holandije, Švajcarske, Austrije i Nemačke.

Uhapšeni su državljani Republike Hrvatske S. P. (58), koji je organizator kriminalne grupe, M. P. (34), S. B. (52), D. B. (25), J. K. (39), D. S. (53) i Ž. B. (50), kao i slovenački državljani D. Ž. (34) i B. T. (46), saopštio je MUP.

Oni se terete da su se bavili transportom i distribucijom opojnih droga iz Holandije u zemlje Zapadne Evrope, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, kao i da su se bavili prodajom narkotika na teritoriji Republike Hrvatske.

Policija je u ovoj akciji zaplenila devet kilograma kokaina, 4,2 kilograma amfetamina, tri litre baze za proizvodnju amfetamina, oko 6,4 kilograma marihuane i oko 30 kilograma takozvanog "miksa" koji služi za uvećanje mase narkotika.

Takođe, policija je zaplenila i tri luksuzna vozila sa posebno izrađenim prostorom za skladištenje narkotika.

Inače, u prethodnom periodu, uhapšene su još četiri osobe koje su, kako se sumnja, kupovale drogu od članova ove organizovane kriminalne grupe ili su koristili njihove usluge.

Tom prilikom, u Švajcarskoj i Austriji su uhapšeni srpski državljani B. H. (46) i A. M. (43), u Sloveniji je uhapšen srpski državljanin D. M. (46), dok je hrvatski državljanin J. Ž. (38) uhapšen u Hrvatskoj.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.