Stalno se opijali, živeli od socijalne pomoći i prosjačenja: Ko su supružnici koji su danima bili mrtvi u stanu na Voždovcu

E. B. R.

27. 02. 2020. u 06:44

Стално се опијали, живели од социјалне помоћи и просјачења: Ко су супружници који су данима били мртви у стану на Вождовцу

Foto V. Danilov

Obdukcija će pokazati da li je reč o ubistvu ili je smrt Gorana i Jelkice M. posledica njihovog načina života, kako pretpostavljaju komšije. Policija je više puta dolazila zbog prijave nasilja i remećenja javnog reda

TELA supružnika Gorana (54) i Jelkice (74) M. pronađena su u utorak oko 19.30 u poodmakloj fazi raspadanja u njihovom stanu u Gostivarskoj ulici u Beogradu. Izveštaj sudske medicine pokazaće da li je reč o ubistvu i samoubistvu, ili je, kako se sada pretpostavlja, njihova smrt posledica njihovog načina života.

U stambenoj zgradi, u koju su preseljeni svi žitelji prestonice koji su živeli na prostoru gde se sada gradi Beograd na vodi, supružnike je našla komšinica sa trećeg sprata. Prema nezvaničnim informacijama, Goran je nađen na krevetu, dok je Jeličino telo bilo pored, na podu. Obdukcioni izveštaj trebalo bi da pokaže ima li elemenata nasilja. Njihova tela identifikovao je jedan od Goranovih sinova.

- Pre tri nedelje došla je poznanica Dragica da ih obiđe - priča Verica Todorović, kuma ovog bračnog para, koja već godinu dana s njima ne razgovara. - Kazala mi je da je Goran Jelkicu tukao i da joj noga čudno stoji, kao da je iščašena. Našla ju je u krevetu, uneređenu. On je ležao na podu. Pitala sam je da li piju. Rekla mi je da nisu pijani, ali da on bunca, da priča da hoće da ga biju komšije. Goran joj, kako sam je razumela, nije dao da zove Hitnu pomoć da Jelkicu odvezu u bolnicu.

Njihova kuma kaže da je mislila da su ih njegova deca odvela, pošto ih niko nije viđao poslednjih dana. Pretpostavlja da su preminuli dan ili dva pošto ih je Dragica ostavila u stanu, ne znajući kako da im pomogne.

- Goran je često tukao Jelkicu, ali nije pio toliko do pre pet godina. Jelkica je pak bila dugogodišnji alkoholičar. Goran je njoj bio šesti muž. On je imao osmoro dece iz braka sa prvom ženom, i navodno je većina njih u zatvoru. Živeli su od 12.000 socijalne pomoći i od prosjačenja - priča Verica, koja je prestala da govori s njima jer je Goran, dok je bio u alkoholisanom stanju, nekoliko puta pretio njenoj deci i unucima.


Šta se tačno dogodilo i kako su supružnici umrli, njihova prva komšinica M. R. kaže da ne zna.

- Vrata stana su bila otključana, a našla ih je žena sa sprata koja živi u stanu iznad njih i koja ih poznaje - govori M. R., koja stanuje u stanu do Goranovog i Jelkičinog. - Bili su alkoholičari, svaki dinar davali su na piće. Živeli su od prosjačenja. Toliko puta sam ga nalazila pijanog da leži u hodniku. Nekoliko puta sam zbog njega zvala Hitnu pomoć, a onda su prestali da dolaze. Goran je suprugu često tukao. Jauke i kuknjavu čula sam svakog dana. Stalno su se svađali. U nekoliko navrata zvala sam i policiju, a onda sam od njih digla ruke.


Zbog njihovog načina života, komšije su, kako saznajemo, stalno zvale ekipe za dezinsekciju i deratizaciju.PRIJAVE NASILjA

KAKO saznajemo, policija je nekoliko puta intervenisala na ovoj adresi zbog prijave nasilja i remećenja javnog reda i mira. Protiv Gorana M, navodno je podneta i krivična prijava, a određena mu je hitna mera zabrane prilaska supruzi i komunikacija s njom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije