Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin vraća se u niški zatvor, pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, okončano njegovo psihološko veštačenje, saznaje Tanjug.


Veštačenje Jovanovića osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje devojčice trajalo je mesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.


Nalaz i mišljenje veštaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi isgradu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.


Psihološko veštačenje treba da oceni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.


Više javno tužilastvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao malu M.K.


Za ova kribična dela preti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.


Jovanović je uhapšen u nedelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.


Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.


Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.


Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.


Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.


Pročitajte još: Uhapšen Malčanski berberin


Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.


Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i neko vreme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.