ZORAN Jeličić, optužen da je pripadnik kriminalne "valjevske grupe", koji je krajem novembra prošle godine u sudnici Specijalnog suda u Beogradu pokušao da se ubije presekavši vrat malim sečivom, danas je napravio još jedan incident. Naime, on je nekoliko puta tražio da ode u toalet, a pošto mu nije dozvoljeno, u jednom momentu je skinuo pantalone i izvršio malu nuždu u boksu gde sede optuženi.

Sudsko veće ga je zbog toga kaznilo, i odlučilo da u daljem toku pretres prati iz posebne prostorije. Njegov branilac, advokat Dragoljub Đorđević, još jednom je ponovio svoj zahtev da se obavi veštačenje, kako bi se utvrdilo da li je Jeličić sposoban da prati suđenje.

Inače, Jeličić je pred kraj prvog dela jučerašnjeg pretresa, nakon nekoliko zahteva, pušten u toalet, zbog čega je na kratko prekinuto suđenje. Pošto se nije vraćao desetak minuta, sudija je poslala pripadnika sudske straže da vidi da li mun je dobro. Jeličić je kazao da ima grčeve i da neće skoro izaći, zbog čega je određena pauza.

Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš zatražio je izuzeće sudije jer kako je izjavio na prošlom suđenju imputirala optuženima da su homoseksualci.

- Sudija je na prošlom suđenju uvredila nas optužene kada se ismejala jednom od njih. Proveo sam 7 godina u pritvoru i nisam homoseksualac - rekao je Laza Bombaš i zatražio njeno izuzeće.

Sudija se opravdala time da se samo šalila, iako nije prestajala da se smeje dok je jedan od okrivljenih tražio bombonu. Ona mu je tada rekla:
- A sa kime ćete da se ljubite u boksu za optužene - i zacenila se od smeha.