Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra uhapšen direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić, kao i novosadski advokati Z.S. i V.K. i D.B. za kojeg se sumnja da je bio posrednik, potvrdilo je danas to tužilaštvo.

U saopštenju tužilaštva se precizira da postoje osnovi sumnje da je M. J., preko posrednika D. B., od advokata Z. S. i V. K. 10. januara ove godine u službenim prostorijama, primio mito od 10.000 evra.

Naime, advokati Z. S. i V. K. su od strane direktora M.J., neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Pročitajte još - Stefanović: Uhapšene 4 osobe zbog mita, među njima i direktor "Infrastruktura železnica Srbije" zbog uzimanja 10.000 EVRA (VIDEO)

Postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali osumnjičenom M.J.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati, u kom roku će biti privedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Oni su uhapšeni nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a, saopštilo je Tužilaštvo.