KRUŠEVACIskazima svedoka odbrane u Osnovnom sudu u Kruševcu u petak je nastavljeno suđenjebivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki optuženom za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema svojoj nekadašnjoj sekretarici Mariji Lukić.

Pročitajte još: Šešelj ponovo na suđenju Jutki, ispred suda transparenti „Pravda za Mariju“

Na ovom ročištu prisustvovao je lider radikala Vojislav Šešelj, ali ovog puta u svojstvu javnosti a ne kao član Jeličićevog pravnog tima, dok su se aktivistkinje mreža "Žene protv nasilja" okupile se ispred zgrade suda kako bi podržale Mariju Lukić.

Kao i na prethodnom ročištu, iskazi svedoka su se uglavnom odnosili na to da su Jeličićev mobilni telefon, sa kojeg su Mariji Lukić stizale lascivne poruke mogli da koriste mnogi, od lokalnih odbornika pa do meštana, jer se telefon često beu nadzora nalazio u obližnjoj piceriji.

To je potvrdio i svedok Goran Živković navodeći da se i njemu dešavalo da koristi Jeličićev službeni telefon, dodavši da je za slučaj saznao iz medija, a da je za delo koje se Jeličiću stavlja na teret čuo tek kada je to sudija pročitao.

Advokat tužilje Borivoje Borović istakao je, međutim, da je reč o pristrasnom svedoku i pokazao fotografije na kojima se vidi Živković u majici sa natpisom „Pravda za Jutku“.

- Nisam pristrasan - odgovorio mu je Živković.

Nenad Milenković, direktor Sportskog centra u Brusu, rekao je da mu se dešavalo da dobija pozive sa službenog broja koji je Jeličić koristio, dok je Dragoljub Marković, direktor Turističke organizacije Brus, svedočio da mu se Marija Lukić žalila na svoj status jer je smatrala da je trebalo da napreduje. Sudija Aleksandar Kocić dozvolio je Mariji Lukić da se ovom prilikom suoči sa Markovićem.

- Zašto lažeš da ti nisam pokazivala poruku u kojoj je pisalo „Izvini što sam te na silu poljubio“. Zašto lažeš da me nisi video uplakanu? Zašto se znojiš dok me gledaš i lažno odgovaraš – na ivici suza pitala je Lukićeva ovog svedoka odbrane.

Referent u Opštinskoj upravi u Brusu Slobodanka Zbiljić svedočila je da se u martu 2018. godine Jeličić pismenim putem obratio da mu je sporni telefon nestao, kao i da nestanak telefona nije prijavila policiji.

- Na prijavi o nestanku nije bilo pečata i nije zaveden. Usmeni dogovor sam imala sa Jeličićem i zato sam čekala 11 dana da se odjavi telefon - rekla je Zbiljić, dodavši da u obližnjoj piceriji nije primećivala Jeličićev telefon.

Advokat Borović je, međutim, naglasio da je prijava o nestanku telefona očigledno naknadno sačinjena, jer je Marija Lukić počela da objavljuje poruke.

- Nigde u knjigama opštine nije zaveden nestanak telefona - poručio je Borović.

Nastavak suđenja Milutinu Jeličiću Jutki u Osnovnom sudu u Kruševcu zakazan je za 29. januar naredne godine.