U Futogu je noćas oko 23 časa izbila kafanska tuča u kojoj je učestvovalo više osoba, od kojih je jedna uhapšena i zadržana u pritvoru, dok je troje vinovnika, lakše povređeno.

Navodno, sve se "zakuvalo", u restoranu "Lovac" gde su se mladići najpre "zakačili", a zatim i potukli, zbog devojke, ali je policija, koja je bila u blizini, brzo reagovala, smirila strasti i jedno lice privela.

PROČITAJTE JOŠ - Opšti haos na Kupusijadi u Futogu, u masovnoj tuči više osoba povređeno, među njima i žena (VIDEO)

Prema rečima dr Ivane Ramović, portparolke Hitne pomoći, "Doma zdravlja" u Novom Sadu, ta služba je u 23.14 časova primila poziv da je u Futogu, u objektu "Lovac" u ulici Cara Lazara broj četiri, potrebna intervencija.

- Lekar na terenu je ustanovio lakše telesne povrede kod pet osoba koje su odmah zbrinute na licu mesta - kaže dr Ramović. - Mladiću starom 24 godine je na licu mesta ukazana pomoć zbog povrede glave, dok su četvorica mladića prevezena kolima Hitne pomoći u Urgentni centar u Novi Sad na dalje lečenje. Trojica dvadesetogodišnjaka su zadobili povrede glave, odnosno povredu kolena, dok je jedan devetnaestogodišnjak povredio šaku.

Po rečima Miroljuba Jankovića, potpredsednika manifestacije „Futoška kupusijada“, koja je u petak i subotu održana u Futogu, tuča nema veze sa dešavanjima na priredbi.


- To tvrdim apsolutno odgovorno, jer je naša manifestacija, koja je po običaju protekla mirno i u najboljem redu uz nastup 40 izlagača i kulturno - umetničkim programom, završena oko 20.30 časova. Lično sam sa kolegama iz organizacije prošetao, razgovarao i ispratio oko 95 odsto izlagača u to vreme. Tuča, kako sam čuo, desila se mnogo kasnije, posle 23 časa i nema nikakve veze sa „kupusijadom“ - rekao je Janković.