DANA ODMORA NIJE IMAO, STALNO SE POVREĐIVAO: Očaj u porodici radnika kom su vrata peći zdrobila glavu (VIDEO)

D. ZEČEVIĆ

03. 10. 2019. u 18:29

ДАНА ОДМОРА НИЈЕ ИМАО, СТАЛНО СЕ ПОВРЕЂИВАО: Очај у породици радника ком су врата пећи здробила главу (ВИДЕО)

Ljiljana, supruga nastradalog radnika Foto: D. Zečević

Sestra Danijela ogorčeno priča o jezivim uslovima rada u kojima je radio Ljubiša

LjUBIŠA je bio preumoran, nije imao slobodne dane. I ranije se dešavalo da se povredi na poslu. Žalili su se na uslove rada i pokvarene mašine. I eto, život je ugašen... - ovim rečima komentariše nezapamćenu tragediju sestra Ljubiše Belića, koji je stradao u noći između srede i četvrtka, odnosno pola sata posle ponoći u ciglani kod Prokuplja.

U kući nastradalog radnika uz najbliže okupljene i komšije i prijatelji. U neverici pričaju o tragediji koja ih je zadesila.

- Dva - tri puta godišnje je bio povređen. Imao je povrede ruku, nogu, opekotine. Nije bio povređen samo on verovatno, već i drugi radnici - kroz jecaje priča ogorčena sestra Danijela. - To kako je radio, te smene su bile nehumane, 20 dana je radio noć, pa iz treće smene išao je u drugu, iz druge u prvu, povezivali su im smene. Nisu imali ni organizovan prevoz iz fabrike, kad rade uveče, morali su da se snalaze. Često se žalio se da su im mašine neispravne, da rade u lošim uslovima. I još nam nisu rekli kako se dogodila nesreća, kako je nastradao,samo znamo da je nastradao, a obdukcija će da pokaže šta je razlog smrti.

Ocu Dobrici oči pune suza.

PROČITAJTE JOŠ - JEZIVA NESREĆA U PROKUPLjU: Vrata od peći priklještila glavu radniku

- Niko od rukovodilaca nije ni zvao da izjavi saučešće, a kamoli došao. Prvo su nam rekli da je povređen, da su ga odvezli u bolnicu. Došla su njih četvorica da nas obaveste, rekao sam im čim je vas toliko došlo, nije on samo povređen" - očajan je otac nastradalog radnika. - Sada i da dođu, ne bismo ih primili i razgovarali sa njima.

Ljubiša je za sobom ostavio suprugu Ljiljanu i ćerku Katarinu (24). Njegova plata bila im je glavni izvor prihoda.

Foto S.Pantić

Podestimo, Ljubiša Belić iz Prokuplja, radnik Ciglane u Maloj Plani, stradao je u noći između srede i četvrtka, odnosno pola sata posle ponoći, kada su mu vrata od peći za proizvodnju prignječila glavu.


Prema nezvaničnim saznanjima, nesreća se dogodila kada su se u proizvodnji pokvarila vrata od velike peći, a nesrećni čovek je da se ne bi zaustavljala proizvodnja pokušao da sagleda u čemu je problem.On je proturio glavu kroz vrata kako bi sagledao kvar ali su ona u tom trenutku počela da se zatvraju prignječivši mu glavu. Po svoj prilici smrt je nastupila momentalno zbog težine vrata, a dežurni lekar koji je nedugo zatim stigao mogao je samo da konstatuje smrt.

Ljubiša jeo 30 godina je radio na mestu pekača.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Nele

03.10.2019. 18:46

Pokoj mu dusi .A porodica da nadje advokata koji ce ih zastupati za procenat i da i da naplate od firme ono sto im po zakonu pripada.

Анти Антифа

03.10.2019. 19:08

Наш наиван народ још увек мисли да је ово самоуправљање и даје све од себе на послу

* КОМЕНТАР *

03.10.2019. 19:27

Покој му души, саучешће породици!!! А сада отказ свим инспекторима који су, па можда и ако су икада, бар у последње две године били у инспекцији те фабрике и дали одобрења и дозволе за рад!!!

Iskorišćavanje Bez Milosti

03.10.2019. 23:08

za ovakve uslove rada poslodavac se debelo kazni u normalnim zemljama

Slavob

03.10.2019. 23:51

Ima tu posla za sve države inspekcije, ukoliko želite istinu. Biće I za zatvor mesta.

007

04.10.2019. 01:05

Radna nedelja u Srbiji traje od ponedeljka do petka u trajanju od 8 sati rada dnevno. Kada ce inspektori to da pocnu da kontrolisu?

matematika je egzatna nauka

04.10.2019. 08:38

@007 - tuga do neba ali naš premijer vlade kaže srbija je u zlatnom dobu doduše nije rekao zlatno doba robovlasništva gde se prema celokupnom stanovništvu od strane vlade sprovodi genocide pricama kako je bdp naj veci u galaksiji stopa rasta je naj veca na svetu a narod u toj pozlati gine na poslovima zbog premora I zastarele tehnologije mi seljaci najbolje to znamo jer radimo 20 sati svaki dan I svih 365 dana I živimo bedno jer država otima I uveze škart da bi nas opljackala sa malom cenom

mira

05.10.2019. 15:49

@007 - Evo ja radim u jednoj firmi 15 meseci bez odmora tj.16 ako racunam i mesec dana obuke,nisam koristila godisnji odmor niti su mi platili ,niti imaju nameru to da urade,ja sam dala otkaz i otkazni rok 15 dana i pitala sam ih za isplatu godisnjeg odmora koji nisam koristila oni su rekli da od toga nema nista.

peki

04.10.2019. 09:34

Ovako se radi kod gotovo svih privatnika. Ali, nebitno je to, Povećaćemoplate u javnom sektoru.

Zorica

05.10.2019. 21:39

@peki - Ovako se radi i u javnom sektoru u zdravstvu. Moje su smene bile takve, nisam imala dva dana spojena slobodno.