MAJKA I ĆERKA IZ PIROTA POGINULE U BUGARSKOJ: Familija još čeka tela, procedura pomerila sahrane

V. Ć.

21. 08. 2019. u 16:00

МАЈКА И ЋЕРКА ИЗ ПИРОТА ПОГИНУЛЕ У БУГАРСКОЈ: Фамилија још чека тела, процедура померила сахране

Svetlana i Anđela Rančić

Svetlana (54) i Anđela Rančić (16) nastradale su u sudaru na magistrali kod Kočerinova, nadomak graničnog prelaza Kulata ka Grčkoj

NI pet dana nakon pogibije u Bugarskoj, u sudaru na magistrali kod Kočerinova, nadomak graničnog prelaza Kulata ka Grčkoj, tela majke i kćerke, Svetlane (54) i Anđele Rančić (16), nisu dopremljena u Pirot. Kako saznajemo od više izvora, naša administracija je okončala kompletnu proceduru oko prenosa tela, međutim, procedura u Bugarskoj je nešto složenija, a čitav slučaj je zakomplikovala činjenica da se nesreća desila uoči vikenda, kada mnoge službe nisu radile.

Kako pouzdano saznajemo od najbližih Marjanovih i Svetlaninih prijatelja i kolega s posla, oni očekuju da tela iz Bugarske budu dopremljena u sredu. Planirano je da sahrana tragično preminulih majke i kćerke bude obavljena u četvrtak.

U međuvremenu je urađena istraga na mestu nesreće gde se pirotska "panda" sudarila sa autobusom koji je prevozio radnike od Blagojevgrada do Sapareve banje. Završena je obdukcija i prevedena je i overena kompletna medicinska dokumentacija o ovom slučaju. Srpski organi su pripremili kompletnu papirologiju i čeka se signal bugarskih vlasti da se iz Pirota ode po tela.

PROČITAJTE JOŠ - TEŠKA NESREĆA: U Bugarskoj nastradala srpska porodica iz Pirota

Marjan Rančić (60), Svetlanin suprug i Anđelin otac, koji je vozio prilikom sudara, i dalje je u teškom stanju i indukovanoj komi, koja je izazvana zbog velikog broja hirurških intervencija u Univerzitetskoj klinici "Sveta Ana " u Sofiji. Poslednji zahvat obavljen je u nedelju posle podne u ovoj prestižnoj bugarskoj medicinskoj ustanovi.

KOBNE POVREDE KIČME I VRATA

SUDAR automobila porodice iz Pirota koja je krenula u Grčku na odmor, desio se u prošli petak, kada je njihova "panda" iz nepoznatih razloga skrenula u suprotnu stranu i sudarila se sa autobusom. Na licu mesta je poginula Svetlana, dok je nesrećna Anđela, usled povreda, preminula u blagojevgradskoj bolnici. Obe su preminule zbog teških povreda kičmenog stuba u predelu vrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije