OSUMNjIČENI za brutalnu likvidaciju Jugoslava Cvetanovića (31) u Vranju je crnogorski državljanin Marjan V. (34), navodno blizak "škaljarskom klanu" - nezvanično saznaju "Novosti". Operativci MUP Srbije istražuju da li je reč o naručenom i plaćenom zločinu u nastavku rata dveju porodica - Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića.

Jugoslav Juga Cvetanović mlađi je brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul i Gladijator, osuđenog (prvostepena presuda) za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Cvetanoviću je sačekuša napravljena septembra 2017. godine u centru Vranja, pola sata iza ponoći. Ubijen je sa više od 30 hitaca u leđa.

Prve informacije su bile da su ubistvo obavili profesionalci koji su koristili prigušivač. Istraga je, međutim, odmah krenula u pravcu činjenice da je žrtva rođeni brat Saše, u to vreme optuženog da je neposredni izvršilac mučkog ubistva Nikole Bojovića u centru Beograda krajem aprila 2013. godine. Smatralo se da je mlađi sin Vuka Bojovića likvidiran zbog osvete Slobodana Šaranovića za ubistvo njegovog brata Branislava.

Pročitajte još - PRIVEDEN CRNOGORAC: Rasvetljena likvidacija Cvetanovića

Ista priča ponovila se i posle ubistva Juge Cvetanovića. Preneta je u medijima izjava starijeg Cvetanovića, koji je u sudnici Specijalnog suda, tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića, rekao da strahuje za život svog mlađeg brata.

Saša Cvetanović je čak zahtevao od suda da sasluša Jugoslava "dok je još živ". I sam Jugoslav je u izjavama lokalnim medijima govorio da se plaši osvete. Tvrdio je da je njegov brat nevin, a da je zbog toga što je osumnjičen kao ubica Bojovića, ugrožena cela porodica.

Kako nezvanično saznajemo, Jugoslav Cvetanović je u vreme ubistva bio pod policijskom zaštitom u mestu stanovanja, koja mu je jedno vreme bila uskraćena jer nije poštovao pravila o obezbeđenju. Pravila, naime, nalažu da prilikom izlaska iz mesta stanovanja štićenik mora da to prethodno prijavi policiji, kako bi dobio pratnju, što je on često izbegavao.


Nikola Bojović, Saša Cvetanović

Istraga ubistva Jugoslava Cvetanovića, kako saznajemo, krenula je tada u tri pravca. Proveravala se teza da je on najnovija žrtva u krvavoj borbi dva zaraćena klana, Luke Bojovića i sada pokojnog Slobodana Šaranovića. Druga je bila da je nastradao zbog kriminalnih poslova kojima se navodno bavio. Treća varijanta je bila da je suviše znao o ekipi Miloša Delibašića i kao takav da je nekome postao smetnja.

Pročitajte još - 30 metaka u brata optuženog za ubistvo Bojovića

Po načinu na koji je zločin počinjen, iskusni operativci srpske policije smatrali su da najviše dokaza ima za sumnje da je mlađi Cvetanović ubijen u znak osvete za smrt Nikole Bojovića.

- Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata - izjavio je Saša Cvetanović u sudnici, desetak dana posle zločina u centru Vranja.

LAŽNI IDENTITETI

POLICIJA sada proverava da li je Marjan V. učestvovao u još nekim likvidacijama na teritoriji Srbije. Istražuje se i da li je promenio lična dokumenta i koliko puta. On je praćen duže vreme. Pre dva dana uhapšena je i jedna policijska službenica u Novom Sadu, a protiv druge je podignuta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnja da su pomagale Marjanu V. da, uz pomoć falsifikovanih dokumenata, dobije nov identitet na ime Miloš Begović. Na ovo ime 8. juna ove godine je dobio ličnu kartu Srbije, a tri dana kasnije i pasoš.