DEČAK iz Beograda V. R. (12) ubio se u sredu skokom s krova zgrade u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu gde je živeo s porodicom! Kako nezvanično saznajemo, pre nego što se odlučio na ovakav stravičan čin napisao je oproštajno pismo. U njemu kao razloge za samoubistvo navodi svađu sa drugaricom i to što mu je majka zabranila da igra video-igrice! Rođaci tvrde da je povod za skok bila bolest oca.

Porodična tragedija dogodila se u sredu, pola sata posle ponoći u Nehruovoj ulici. Mališan je navodno ostavio oproštajno pismo na radnom stolu svoje sobe, a onda izašao na krov zgrade u kojoj je živeo i odatle skočio u dvorište. Dečak je ležao nepomično na travi, a komšije koje su izašle na terase da vide šta se dogodilo čule su jaukanje. Hitna pomoć je ubrzo stigla, i prevezla dečaka u najbližu bolnicu. Ipak, izdahnuo je nekoliko sati kasnije.


PROČITAJTE JOŠ:
STRAŠNA TRAGEDIJA NA NOVOM BEOGRADU: Ubio se dečak (12), razlog samoubistva je jeziv

Porodica, prijatelji i komšije dečaka su u šoku. Niko ne veruje da se ovo dogodilo.

- Nije istina da je ostavio oproštajno pismo i da se ubio zato što mu je majka zabranila da igra video-igrice - rekao je jedan od najbližih rođaka dečakove porodice koji su se u sredu okupili u njihovom porodičnom domu. - Ostavite nas na miru, ovo je velika porodična tragedija. Došao je kući iz škole i samo skočio. Njegov otac je teško bolestan, imao je tri teške operacije.

Kako nezvanično saznajemo, dečak V. R. se u ponedeljak posvađao sa drugaricom iz odeljenja, a onda joj je slao fotografije na kojima se vidi kako je jednu nogu prebacio preko terase kao da hoće da skoči. Posle tih slika, oni su se izmirili, jer je ona bila šokirana poslatim slikama i molila ga da se ne ubije. Dečak je sutradan tvrdio da je u pitanju bila foto-montaža. Sada svi u to sumnjaju.

V. R. (12)

- Tačno je da mu je majka pre mesec dana oduzela plejstejšn, i da je patio što nije mogao da igra igricu "Fortnajt". Svi su je dečaci iz škole igrali. Ali on je preterivao, postao je zavisan. Igrao je po pet sati dnevno. I kad mu je otac pre nekoliko meseci kupio novi telefon, bio je tužan kada je shvatio da ne podržava tu video-igricu - pričaju drugari nastradalog V. R., koji je pohađao šesti razred OŠ "20. oktobar". Oni u sredu nisu imali časove, a sa njima je razgovarao i školski psiholog.

Komšije dečaka su u šoku. Niko ne veruje da se ovo dogodilo.

- Bio je tako milo dete, kulturno. Uvek se javljao kad se sretnemo. Duša me boli. Kao da je moje unuče nastradalo. Njihova porodica je za primer. Mada su mu se roditelji razveli, bio je voljen. Dve starije sestre su uvek pazile na njega - priča komšinica, sva u suzama.

Telo dečaka će biti poslato na obdukciju kako bi se otkrio tačan uzrok smrti.

Zgrada u kojoj je dečak živeo

MASOVNA POPULARNOST

"FORTNAJT" je onlajn video-igra preživljavanja. Napravljena je 2017, međutim masovnu popularnost stiče naredne godine kada je postala besplatna za igranje.

Svaka partija u ovoj igrici ima stotinak igrača. Cilj je da pronađu oružje na mapi i eliminišu ostale učesnike. Osim pucanja, igra se zasniva i na građenju baza, gde mogu da se "sakriju". Ovu igricu širom sveta igra više desetina miliona ljudi, svih uzrasta.


PROČITAJTE JOŠ:
Ušao krišom, pa skočio sa krova

HTEO DA POSTANE GEJMER

MALIŠAN je, pričaju njegovi poznanici, u ponedeljak odgovarao geografiju i dobio trojku. Nije bio zadovoljan ocenom, ali kako kažu, ne veruju da su ocene bile razlog samoubistva. Bio je odličan u školi i nekada je trenirao košarku. San mu je bio da postane profesionalni igrač igrica, pa ga je navodno zato i ljutila majčina zabrana.