Darko Kostić došao na suđenje: Nisam kriv

J. D. Lj.

05. 12. 2018. u 13:06

Дарко Костић дошао на суђење: Нисам крив

Darko Kostić sa advokatom / Foto N. Fifić

Modni kreator danas izjavio pred sudom da ne priznaje nijedno krivično delo koje mu se stavlja na teret. Sud odlučio da mediji mogu da prisustvuju pretresima, osim kad bude saslušavana L. J. (15)

NE priznajem nijedno krivično delo koje mi se optužnicom stavlja na teret. Nisam kriv!

Ovo je, na današnjem suđenju u Trećem osnovnom sudu u Beogradu rekao modni kreator Darko Kostić, koji se tereti za ukupno četiri dela - dva krivična dela polnog uznemiravanja, kao i za omogućavanje uživanje narkotika i nedozvoljeno posedovanje droge.


PROČITAJTE JOŠ: Darko Kostić na slobodi u nastavku postupka

Na prethodnom suđenju Kostić se nije pojavio uz opravdanje da je bolestan te je sudija naložila njegovo privođenje, ukoliko ponovo ne dođe. Ipak, on je to ispoštovao i pojavio se u sudu u pratnji jednog od svojih advokata.

Iako su zastupnik maloletnog oštećenog i tužilaštvo tražili izuzeće javnosti sa suđenja, čemu su se usprotivili Kostić i njegov advokat, sud je ipak, odlučio da mediji mogu da prisustvuju pretresima, osim kad bude saslušavan L. J. (15).

- Protivim se isključenju javnosti i stavljanju u poseban status maloletnika, jer je reč o osobi koja se medijski eksponirala na raznim talenat-takmičenjima na televiziji. On me je proganjao i zvao zbog moje kume, koja je bila u žiriju - rekao je Kostić, dok je njegov branilac istakao da javnost treba da prisustvuje suđenjima, tim pre jer su mediji svojim pisanjem, vređali i naneli ogromnu štetu njegovom klijentu koji je poznat u svetu mode.


PROČITAJTE JOŠ: ODLOŽENO SUĐENjE KREATORU: Kostić se otrovao hranom, pa nije došao na glavni pretres

SPORNI PROCESI

Darko Kostića je upitan da li je ikada ranije osuđivan, što je on negirao. Sudija ga je zatim upitala da li se protiv njega vodi bilo kakav drugi proces, što je Kostić, opet negirao.

U vreme kada je uhapšen za dela za koja ga tereti Treće osnovno tužilaštvo, u medijima se pisalo da se protiv Kostića navodno, vodi postupak i u Prvom tužilaštvu zbog posedovanja narkotika, kao i u Crnoj Gori zbog prevare. Potvrdu ovih navoda danas nismo dobili.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Djole

05.12.2018. 16:29

A neki u Pirotu ne dolaze na sudjenje godinama pa kadija ne nalaze privodjenje. Osmanlijsko sudstvo i EU nisu neki spoj