POPOVIĆ U DOJČE TELEKOMU: Srpski inženjeri će primenjivati nemačko znanje u oblasti sajber zaštite

NovostiOnline

06. 09. 2019. u 15:13

ПОПОВИЋ У ДОЈЧЕ ТЕЛЕКОМУ: Српски инжењери ће примењивати немачко знање у области сајбер заштите
Ministar Popović posetio centar za sajber bezbednost Dojče Telekoma
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, posetio je Centar za sajber bezbednost Dojče Telekoma u Bonu i tom prilikom razgovarao sa potpredsednikom ove kompanije za sajber bezbednost, Tomasom Čerzihom.


Popović i Čerzih razgovarali su o rizicima od sajber napada na državne strukture, privredu, kritičnu infrastrukturu i građane.


„To je oblast u kojoj Dojče telekom ima veliko iskustvo, budući da je Centar za sajber bezbednost ove kompanije jedan od glavnih centara za pružanje sajber zaštite nemačkim državnim strukturama”, rekao je Popović.


On je naveo da kompanija Dojče Telekom ima jedan od najsavremenijih centara za sajber bezbednost u Evropi i da Srbija nastoji da implementira znanje nemačkih inženjera iz oblasti sajber zaštite.


„Kompanija Dojče Telekom prati najznačajnije trendove u sajber svetu. Oni su vodeća kompanija u razvoju komunikacionih i informacionih tehnologija koje digitalno oblikuju svet sa inovativnim rešenjima za privatne i poslovne korisnike“, izjavio je Popović.


On je dodao da je poznavanje metoda i mera koje se u ovoj kompaniji uveliko primenjuju od izuzetnog značaja za sprečavanje hakerskog ugrožavanja internet prostora i da je to iskustvo veoma značajno za Srbiju.


PROČITAJTE I: Srbija počasni gost na sajmu u Kini


„Nemačka ima najsavremenija dostignuća u oblasti praćenja stanja i zaštite sva tri stuba bezbednosti, države, privrede i građana i siguran sam da će naši inženjeri u saradnji sa svojim kolegama iz Nemačke uspeti da stvore bezbedno radno okruženje u svetu savremenih tehnologija“, izjavio je Popović.


On je naveo da je na sastanku posebna pažnja usmerena na prevenciju i informisanje građana i kompanija o pretnjama, kao i načinima kako mogu adekvatno da se zaštite od sajber pretnji.


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj izrazio je očekivanje da će predstavnici kompanije Dojče Telekom uskoro posetiti Srbiju, kako bi preneli znanje svojim kolegama i upoznali se sa potencijalom srpske IT zajednice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije